e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

«Παράλογο το σενάριο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη»

Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα σήμαινε πτώχευση, καθώς ακόμα και μια «ελεγχόμενη» αναδιάρθρωση χρέους θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για την οικονομία», δήλωσε σήμερα ο Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.


Σύμφωνα με το κορυφαίο στέλεχος της ΕΚΤ, η άποψη ότι η Ελλάδα θα αποχωρίσει από την ευρωζώνη είναι παράλογη, υποστηρίζοντας ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω του χρέους της συνιστούν έναν ακόμη λόγο να παραμείνει μέλος του ενιαίου νομίσματος.
«Εάν η Ελλάδα έφευγε από την ευρωζώνη –μια υπόθεση που τη θεωρώ παράλογη– το ύψος των χρεών της de facto θα χειροτέρευε, δεδομένου ότι είναι συνομολογημένο σε ευρώ, και σε αυτή την περίπτωση μια μερική χρεοκοπία ή αναδιάρθρωση (χρέους) θα ήταν αναπόφευκτη», επισήμανε ο Μπίνι Σμάγκι σε ομιλία του κατά τη διάρκεια συνεδρίου.
«Αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι αναλυτές - ή μάλλον οι απαισιόδοξοι αναλυτές - είναι ότι το πρόβλημα χρέους αποτελεί για την Ελλάδα το μεγαλύτερο κίνητρο να παραμείνει στην ευρωζώνη», τόνισε.

Πηγή: naftemporiki.gr