e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Παρέμβαση Ομπάμα για το σχεδιαζόμενο κάψιμο του κορανίου

Καταδικάζει και ο Μπαράκ Ομπάμα το σχεδιαζόμενο κάψιμο του κορανίου από εκκλησία της Φλόριντα, προειδοποιώντας ότι μια τέτοια ενέργεια μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για νέα χτυπήματα της αλ Κάιντα.


Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ΑΒC, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ότι μία τέτοια πράξη, που προγραμματίζεται με αφορμή την ένατη επέτειο από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, θα θέσει σε κίνδυνο τα αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν.
Μπορεί να ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια βίας στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν, είπε ο Ομπάμα και εξέφρασε επίσης φόβους ότι μπορεί να υπάρξουν και μεμονωμένες επιθέσεις καμικάζι σε αμερικανικές ή ευρωπαϊκές πόλεις.
Η εκκλησία Dove World Outreach Center, που εδρεύει στη Φλόριντα, έχει ανακοινώσει ότι θα κάψει αντίτυπο του Κορανίου το Σάββατο στο Γκέινσβιλ με την ευκαιρία της ενάτης επετείου από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο πάστορας Τέρι Τζόουνς έχει δηλώσει ότι θέλει να «εκθέσει το Ισλάμ» ως «βίαιη και καταπιεστική θρησκεία».
Οι εντάσεις έχουν ενισχυθεί στις ΗΠΑ καθώς πλησιάζει η επέτειος, αλλά και το τέλος του Ραμαζανίου την Παρασκευή, τη στιγμή που συνεχίζεται και η διαμάχη γύρω από την ανέγερση μουσουλμανικού πνευματικού κέντρου κοντά στο «Σημείο Μηδέν».


Πηγή: Reuters