e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Ενισχύονται οι φήμες στην αγορά για εξαγορές και συγχωνεύσεις στις τράπεζες


Προσδοκίες για συμφωνίες

Ενισχύονται οι φήμες στην αγορά για σημαντικές εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, φημολογία η οποία τροφοδοτεί και τη μεγάλη άνοδο των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο.








«Συνεχίζουν να κυκλοφορούν φήμες. Η αγορά αναμένει εξελίξεις, deals. Η κίνηση που ξεκίνησε θα έχει συνέχεια, θα πάει υψηλότερα», σχολίασε στο Reuters αναλυτής που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.






Η Alpha Bank θα εξέταζε το ενδεχόμενο συνεργασίας με ξένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα εάν είναι μεγάλο και ισχυρό, είπε ο επικεφαλής του ομίλου, κ. Γ.Κωστόπουλος, στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής.






«Εάν είναι μεγάλη και σίγουρη, θα το εξετάσουμε», είπε ο κ. Κωστόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η τράπεζα θα εξέταζε συνεργασία με ξένη τράπεζα.






Ο κ. Κωστόπουλος είπε ακόμη ότι δεν βλέπει άμεσα να μεταβάλλεται το τοπίο στις τράπεζες.






«Το ζήτημα δεν είναι η αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τουλάχιστον όχι άμεσα. Το μείζον θέμα είναι η ρευστότητα, η οποία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει», σημείωσε.






Ερωτηθείς για το εάν θα ξαναέβλεπε την αναβίωση της συγχώνευσης Εθνικής-Alpha, η απάντηση του ήταν: «Όλα παίζουν. Γιατί όχι;»






Tην τετραπλή συγχώνευση, που θα δημιουργήσει ένα ισχυρό δημόσιο πυλώνα στον τραπεζικό χώρο, προτιμά ο διοικητής της ATEbank, αντί της συνεργασίας με την Τράπεζα Πειραιώς, όπως είπε σε συνέντευξή του στη Realnews την Κυριακή.






«Υπάρχει μια πρόταση από τον Σάλλα, αλλά έχω προτείνει κάτι διαφορετικό, τη δημιουργία ενός ισχυρού δημόσιου πυλώνα στον τραπεζικό κλάδο, μέσω τετραπλής συγχώνευσης ATEbank, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Τράπεζας Αττικής και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, είπε ο κ. Θ.Πανταλάκης.






Ο κ. Πανταλάκης χαρακτήρισε την πρόταση έξυπνη και είπε ότι πυροδότησε μια σειρά εξελίξεων που θα διαμορφώσουν το μελλοντικό τραπεζικό τοπίο.






Πρόσθεσε μάλιστα ότι o πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει τοποθετηθεί υπέρ ενός ισχυρού κρατικού φορέα στο τραπεζικό σύστημα.






Ο κ. Πανταλάκης δεν αποκλείει τη συγχώνευση της ATEbank με άλλη τράπεζα και δεν κρύβει την ανάγκη για συγχωνεύσεις.






Τελικός κριτής, όμως, θα είναι η κυβέρνηση, όπως είπε, η οποία θα στηρίξει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.
 
ta nea
Τη Δευτέρα, ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών στο ΧΑ σημειώνει κέρδη άνω του 4%, με τους αναλυτές να επικαλούνται τις συνεχιζόμενες εικασίες για συγχωνεύσεις στον κλάδο.