e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Φεύγουν λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι

Φεύγουν για τις διακοπές τους οι αδειούχοι του Αυγούστου, αλλά η κίνηση εμφανίζεται μειωμένη σε σύγκριση με πέρυσι. Εκτός από την οικονομική κρίση και την ακριβή βενζίνη, σημαντικό ρόλο έπαιξε αυτό το Σαββατοκύριακο η αβεβαιότητα για την ανεύρεση καυσίμων, λόγω της απεργίας των μεταφορέων.








Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των αδειούχων με τα πλοία για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, η εικόνα έχει μάλλον πτωτική πορεία, καθώς παρατηρείται μια πτώση της τάξης περίπου 8 με 9% σε ό,τι αφορά τόσο τα δρομολόγια, όσο και τον αριθμό των επιβατών, σε σχέση με πέρυσι.






Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ναυτιλίας, το Σάββατο από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν 30 πλοία, μεταφέροντας 35.814 επιβάτες και 6.684 οχήματα, ενώ την αντίστοιχη περυσινή μέρα είχαν αναχωρήσει 33 πλοία, μεταφέροντας 38.564 επιβάτες και 6.675 οχήματα.






Για την Κυριακή, από το λιμάνι του Πειραιά είναι προγραμματισμένα να εκτελεστούν 31 δρομολόγια και από 19 από το λιμάνι της Ραφήνας.
 
nooz.gr
Η κίνηση στις εθνικές οδούς είναι αισθητά μειωμένη, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τροχαίας. Πολλοί προτίμησαν για τις μετακινήσεις τους τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ και τα τρένα του ΟΣΕ. Μεγάλη πληρότητα παρουσίασαν και οι πτήσεις των αεροσκαφών.