e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ο ξένος Τύπος για τη 2η δόση του δανείου

Το "ΟΚ" της Κομισιόν για τη 2η δόση του δανείου και ότι η Ελλάδα θα λάβει το τμήμα των 9 δισ. ευρώ από τα δάνεια της ευρωζώνης, φιλοξενούν με δημοσιεύματά τους, τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Ορισμένα το αντιμετωπίζουν ειδησιογραφικά, ορισμένα είναι θετικά, ενώ επέστρεψαν και τα αρνητικά δημοσιεύματα.




 επίτροπος κ. Olli Rehn έδωσε εύσημα για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου τους τελευταίους μήνες, αλλά προειδοποίησε για πιθανά προβλήματα στη συνέχεια.


Αλλά πρόσθεσε: "παρά τη σημαντική πρόοδο, παραμένουν προκλήσεις και κίνδυνοι. Η κύρια άμεση πρόκληση είναι να διαφυλαχθεί η αρμόζουσα ρευστότητα και σταθερότητα στον τραπεζικό κλάδο".

BBC, FT, Handeslblatt, D-W, WSJ, κάνουν αναφορά στην ελληνική οικονομία, είτε για την 2η δόση, είτε για την κρίση στην ανεργία, είτε στη βαθιά ύφεση και την αποφασιστικότητα του Γιώργου Παπανδρέου.

Ωστόσο, σε άρθρο της με τίτλο "Η ελληνική κρίση αρνείται να φύγει" η Telegraph σημειώνει πως μπορεί η χώρα μας να πήρε το πράσινο φως από την Κομισιόν, ωστόσο η πραγματική οικονομία συνεχίζει να επιδεινώνεται καθώς οι ελληνικές τράπεζες πιέζονται από απώλειες-ρεκόρ στο επίπεδο των καταθέσεων, ενώ η παραγωγή συρρικνώνεται με επιταχυνόμενο ρυθμό.

Η Telegraph κάνει αναφορά στη χθεσινή έκθεση της HSBC για τις ελληνικές τράπεζες, σημειώνοντας πως, αν και κάποιες από τις εκροές καταθέσεων δείχνουν φυγή κεφαλαίων από εύπορους Έλληνες, είναι ξεκάθαρο ότι τα νοικοκυριά και οι εταιρίες αρχίζουν να χρησιμοποιούν τις καταθέσεις τους προκειμένου "να τα βγάλουν πέρα.
 
nooz.gr
Στον ξένο Τύπο, αναφέρετε σήμερα το "ΟΚ" της Κομισιόν για τη 2η δόση του δανείου και ότι η Ελλάδα θα λάβει το τμήμα των 9 δισ. ευρώ από τα δάνεια της ευρωζώνης, μετά την έγκριση από μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του δεύτερου "πακέτου" από τον μηχανισμό διάσωσης που έχει συσταθεί για να ανακουφίσει τη χώρα από τα δημοσιονομικά προβλήματα.