e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Η BP άσκησε παρασκηνιακές πιέσεις στη βρετανική κυβέρνηση για τη σύναψη συμφωνίας μεταφοράς κρατουμένων με τη Λιβύη


δεν αναμίχθηκε στις συνομιλίες για την απελευθέρωση του Μεγκράχι

Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία BP επιβεβαίωσε σήμερα ότι στα τέλη του 2007 είχε ασκήσει παρασκηνιακές πιέσεις στη βρετανική κυβέρνηση για να συνάψει μία συμφνωία μεταφοράς κρατουμένων με τη Λιβύη, διότι ανησυχούσε ότι αν αργούσε να επιλυθεί το θέμα αυτό θα επηρεαζόταν η ...
συμφωνία που είχε κάνει με τη Λιβύη για υποθαλάσσιες γεωτρήσεις στα χωρικά της ύδατα.






"Η BP είχε δηλώσει στη βρετανική κυβέρνηση ότι ανησυχεί με την αργή πρόοδο που παρατηρείται στη σύναψη συμφωνίας μεταφοράς κρατουμένων με τη Λιβύη", αναφέρει η BP σε σημερινή ανακοίνωσή της.






"Γνωρίζαμε ότι αυτό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα εμπορικά συμφέροντα της Βρετανίας, ανάμεσά τους και στην επικύρωση από τη λιβυκή κυβέρνηση της συμφωνίας με τη BP".






Ομως, η BP δήλωσε ότι δεν συμμετείχε στις συνομιλίες για την απελευθέρωση του βομβιστή του Λόκερμπι Αμπντελ Μπασέτ αλ Μεγκράχι.






"Η απόφαση να απελευθερωθεί ο αλ Μεγκράχι τον Αύγουστο του 2009 πάρθηκε από την κυβέρνηση της Σκοτίας. Η BP δεν θα σχολιάσει την απόφαση της κυβέρνησης της Σκοτίας. Η BP δεν συμμετείχε σε οποιεσδήποτε συνομιλίες για την απελευθέρωση του αλ Μεγκράχι", αναφέρεται στην ανακοίνωση.


 troktiko