e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση της ΑΤΕ


Σύμφωνα με το άρθρο 2 παράγραφος 1 της υπό στοιχεία 4/403/08-11-2006 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (στο εξής η «Απόφαση 4/403»), η εταιρεία με την ...επωνυμία ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. (στο εξής ο «Προτείνων») ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1. Δυνάμει της υπ' αριθμ. 21/556/8.7.2010 απόφασής του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς:






i. ενέκρινε το αίτημα του Προτείνοντος για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς των υπολοίπων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.» (στο εξής η «Εταιρεία»), σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν. 3461/2006 και το άρθρο 2 της Απόφασης 4/403, και






ii. όρισε ως ημέρα παύσης (αναστολής) της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας την 30η Ιουλίου 2010.






2. Σύμφωνα με την Απόφαση 4/403, ο Προτείνων θα καταβάλει τίμημα τοις μετρητοίς ύψους 1,53 ΕΥΡΩ ανά εξαγοραζόμενη μετοχή της Εταιρείας (στο εξής «Τίμημα Εξαγοράς»):






i. στην εταιρεία «Ελληνικά Χρηματιστήρια Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Εκκαθάρισης, Διακανονισμού και Καταχώρησης» (στο εξής η «Ε.Χ.Α.Ε.»), προκειμένου εκείνη με την σειρά της να πιστώσει τους σχετικούς λογαριασμούς χρηματικής εκκαθάρισης των χειριστών, για εκείνους τους δικαιούχους μετόχους της Εταιρείας που έχουν παράσχει στους χειριστές τους σχετική εξουσιοδότηση είσπραξης του ποσού που δικαιούνται, και






ii. στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπέρ εκείνων των δικαιούχων μετόχων της Εταιρείας που δεν έχουν εξουσιοδοτήσει σχετικά τους χειριστές τους.






3. Επίσης, ο Προτείνων θα αναλάβει ο ίδιος την καταβολή των ανερχομένων σε 0,08% δικαιωμάτων υπέρ της Ε.Χ.Α.Ε., τα οποία άλλως θα επιβάρυναν τους μετόχους της Εταιρείας των οποίων οι μετοχές εξαγοράζονται από τον Προτείνοντα, σύμφωνα με τον ισχύοντα «Κανονισμό Εκκαθάρισης και Διακανονισμού Συναλλαγών επί Κινητών Αξιών σε Λογιστική Μορφή» και το άρθρο 7 της Κωδικοποιημένης Απόφασης 153/18.12.2006 του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Χ.Α.Ε., όπως ισχύει. Επομένως, οι μέτοχοι της Εταιρείας των οποίων οι μετοχές εξαγοράζονται από τον Προτείνοντα, θα λάβουν το Τίμημα Εξαγοράς καθαρό από τα ανωτέρω δικαιώματα, αφού αφαιρεθεί ο σχετικός φόρος ποσοστού 0,15%.






4. Η καταβολή του Τιμήματος Εξαγοράς θα πραγματοποιηθεί τρεις (3) εργάσιμες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των συναλλαγών που θα καταρτισθούν κατά την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας.


troktiko