e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψήφιση του χρηματοπιστωτικού νομοσχεδίου


Ολοκληρώθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση για την Ίδρυση Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής και επί των άρθρων του, κατά πλειοψηφία με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ενώ το καταψήφισαν ΚΚΕ ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ...

... Ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, δήλωσε: «Σκοπός του Ταμείου δεν είναι η ενίσχυση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών αλλά να διατηρηθεί η σταθερότητα του ταμειακού τους συστήματος και να δημιουργηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας για την περίπτωση που χρειαστεί κεφαλαιακή ενίσχυση κάποια από αυτές».






Ο Φίλιππος Σαχινίδης, υπογράμμισε ότι «είναι αρκετά σαφές ότι στόχος της νέας ρύθμισης είναι να προστατευτεί η χώρα ώστε να μην θεωρηθούν οι εκταμιεύσεις από το Ταμείο ως μέρος δαπανών και να επιβαρύνουν έτσι το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης».






«Αν έχει μια τράπεζα ζημιές δεν θα διανεμηθούν κέρδη. Αν όμως είναι βιώσιμη και δεν θα προχωρά σε εξαγορά μετοχών δεν θα τις δίνουμε τη δυνατότητα να διατηρήσει τα χρήματα αυτά», πρόσθεσε ο υφυπουργός.





troktiko