e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΥΠΕΚΑ: Δεν θα επιβληθούν αναδρομικοί φόροι στους ημιυπαίθριους

Τη μη αναδρομική επιβολή φόρου σχετικά με τη δήλωση των ημιυπαίθριων και των υπολοίπων χώρων που θα δηλώνονται με βάση τον Νόμο 3843/2010, ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.


Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση, αρμοδιότητα του υπουργείου είναι η αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν τις αυθαίρετες υπερβάσεις δόμησης με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, ενώ ειδικά θέματα που αφορούν στη φορολογική αντιμετώπιση των χώρων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών.






Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, για την καλύτερη εφαρμογή του νόμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη διευθυντών πολεοδομιών της χώρας, για περαιτέρω ενημέρωση σε θέματα εφαρμογής του σχετικού νόμου.






Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Γενική Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικής Ανάπλασης του ΥΠΕΚΑ, κ. Μαρία Καλτσά, στελέχη του υπουργείου και εκπρόσωποι πολεοδομικών διευθύνσεων Αθήνας, Πειραιά, Αχαρνών, Παλλήνης, Ελευσίνας, Περισσού, Αγίας Παρασκευής, Αργυρούπολης, Θεσσαλονίκης, Σύρου, Ρόδου και Ηρακλείου Κρήτης.






Από πλευράς υπουργείου, τονίστηκε η ανάγκη συντονισμού των πολεοδομικών υπηρεσιών ώστε να παραλαμβάνονται ομαλά οι αιτήσεις και να προωθούνται οι διαδικασίες υπολογισμού των προστίμων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση.

NAFTEMPORIKI.GR