e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Αυτός είναι ο Γκοβού!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ PRESS TIME ΕΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΣΜΕΤΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, ΤΟΝ ΣΙΝΤΝΕΙ ΓΚΟΒΟΥ
Το βιογραφικό σημείωμα του Σίντει Γκοβού πείθει με την πρώτη ανάγνωση ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει...δυο μεταγραφές «ενσωματωμένες» σε μια, στο πρόσωπο του 31χρονου Γάλλου διεθνή κυνηγού!
Ο συμπαίκτης του Τζιμπρίλ Σισέ στους «τρικολόρ» καλύπτει με επιτυχία δυο θέσεις στην ενδεκάδα, ως δεξί εξτρέμ και στράικερ. «Παλιά καραβάνα» στο Σαμπιονά, στις 292 συμμετοχές του με τη φανέλα της Λιόν μετρά στο ενεργητικό του 49 γκολ – και άλλα 10 σε 49 εμφανίσεις με την εθνική.
 Έτοιμος να «διαδεχθεί» τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο «τριφύλλι» και ταυτόχρονα να προσφέρει πολύτιμες λύσεις ως παρτενέρ του Σισέ, ή και να αντικαταστήσει τον «κολλητό» του όταν εκείνος για τους «Χ» λόγους δεν θα παίζει, ο Γκοβού φαντάζει ως ιδανική επιλογή...
Η «πράσινη» ΠΑΕ προσφέρει στον Γκοβού 2 εκατ. ευρώ το χρόνο για 2ετές συμβόλαιο, για να τον «υποχρεώσει» να απαντηθεί το δέλεαρ της τουρκικής Γαλατασαράι, μια αληθινά σπουδαία πρόταση σε εποχές οικονομικής κρίσης για τι ευρωπαϊκές χώρες – και όχι μόνο για την Ελλάδα!
Κάθε ποδοσφαιριστής έχει τα δικά του «δυνατά» και «αδύνατα» σημεία». Ο Sidney Rodrigue Noukpo Govou, γεννημένος το 1979 στην περιοχή Le Puy en Velay, διαθέτει υψηλό δείκτη φυσικής κατάστασης και διακρίνεται για τα αθλητικά προσόντα του.
Στον Γκοβού έχει ασκηθεί, συχνά, κριτική στο παρελθόν για έλλειψη ψυχραιμίας πριν από το γκολ, ιδιαίτερα όταν υπάρχει μεγάλη πίεση στον αγώνα και οι ειδικοί απαντούν πως ότι διατηρεί έναν «βαθύτερο ρόλο» στο παιχνίδι της ομάδας του και μπορεί να ανταποκρίνεται σε περισσότερες θέσεις της ενδεκάδας. Στον Παναθηναϊκό «ζύγιζαν» καλά τα «συν» και τα «πλην» του Γκοβού πριν καταλήξουν την περίπτωση του- και είναι βέβαιο ότι δεν προχωρούν στην απόκτηση του με την προοπτική να αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» στην επίθεση, αλλά, να γίνει «ο άνθρωπος δίπλα στον Σισέ»!
Για έναν ποδοσφαιριστή της κλάσης του Γκοβού είναι, βέβαια λίγο...αστείο να δίνεται «βάρος» σε τέτοιου είδους σχόλια. Κοινό μυστικό στην Παιανία ότι ο «Διόσκουρος» του, Τζιμπριλ Σισέ...συναινεί στην μεταγραφή του και ουσιαστικά τον διαλέγει για παρτενέρ του. Ο «Τζιμπρίλαρος» ανάλαβε, μάλιστα, το σχετικό «ψηστήρι» στον Γκοβού, για να τον «ωθήσει» να πει «όχι» στους Τούρκους και εγγυάται στους «πράσινους» ότι είναι αυτό που χρειάζεται η ομάδα τους. Στο Μουντιάλ του 2006 ο Γκοβού κλήθηκε στην εθνική την «δωδεκάτη ώρα» για να αντικαταστήσει, τότε, τι σύμπτωση, τον τραυματία Σισέ.