e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής στα «Νέα σχολεία»

Η ενίσχυση της κυκλοφοριακής αγωγής βρέθηκε στο επίκεντρο της 2ης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτρη Ρέππα, και με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Παιδείας, κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου, του υφυπουργού Υποδομών κ. Νίκου Σηφουνάκη, καθώς και άλλων φορέων.


Στο πλαίσιο της σύσκεψης, αποφασίστηκε η καθιέρωση διδασκαλίας του μαθήματος της κυκλοφοριακής αγωγής στα 800 δωδεκαθέσια Δημοτικά «Νέα σχολεία» της χώρας, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μαζί με το μάθημα της Αγωγής Υγείας.






Παράλληλα συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο υπουργείων για την αξιοποίηση των Πάρκων Κυκλοφοριακής Αγωγής, προκειμένου οι μαθητές να αποκτούν πέρα από τη θεωρητική και πρακτική εμπειρία μέσα από την εξάσκηση τους σε θέματα ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς.






«Είναι βέβαιο ότι η θεωρητική και πρακτική προετοιμασία και γνώση των μαθητών για στην ασφαλή κυκλοφορία, αποτελεί το πρώτο αλλά καθοριστικό βήμα που θα αποδώσει σημαντικούς καρπούς για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Δ. Ρέππας. Ανακοίνωσε ακόμη τη λειτουργία χώρου διαλόγου με την Εθνική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υποδομών.






Από την πλευρά της η κ. Χριστοφιλοπούλου προανήγγειλε ένα τριετές πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων στο μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής, το οποίο θα απευθύνεται σε περισσότερους από 100.000 εκπαιδευτικούς.






Σημείωσε επίσης ότι στο τέλος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης εξετάζεται η παροχή πιστοποιητικού που θα αναγνωρίζει τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει οι μαθητές στον τομέα αυτό.


NAFTEMPORIKI.GR