e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Ναόμι και Μία Φάροου μπορούν να καταθέσουν στη δίκη Τέιλορ

Η Ναόμι Κάμπελ, το διεθνούς φήμης μοντέλο, και η Μία Φάροου, η διάσημη ηθοποιός, μπορούν να καταθέσουν στη δίκη του πρώην προέδρου της Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ, ο οποίος δικάζεται στη Χάγη για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ανακοίνωσε το Ειδικό Δικαστήριο για τη Σιέρα Λεόνε (TSSL).


"Το δικαστήριο αποδέχεται με το παρόν το αίτημα" της εισαγγελίας, η οποία ζήτησε από τις δύο γυναίκες να καταθέσουν ενώπιον του δικαστηρίου, σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης του TSSL.






Η κατηγορούσα αρχή είχε ζητήσει στις 20 Μαΐου από τους δικαστές να παρουσιαστεί η Ναόμι Κάμπελ στο δικαστήριο σχετικά με ένα διαμάντι που της είχε προσφέρει ο Τέιλορ το 1997 έπειτα από δείπνο που είχε διοργανωθεί από τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.






Η εισαγγελία είχε επίσης ζητήσει από το δικαστήριο να δεχθεί να καταθέσει η ηθοποιός Μία Φάροου και ο ατζέντης του μοντέλου Κάρολ Ουάιτ, οι οποίοι ήταν επίσης παρόντες στο δείπνο.






Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Τέιλορ, ο οποίος δικάζεται στη Χάγη από τον Ιανουάριο του 2008, είχε μεταβεί το Σεπτέμβριο του 1997 στη Νότια Αφρική με σκοπό να "πουλήσει ή να ανταλλάξει διαμάντια με όπλα" με αποδέκτες τους αντάρτες στη Σιέρα Λεόνε.






Ο Τέιλορ, στον οποίο προσάπτεται ότι διηύθυνε κρυφά τους αντάρτες του Ενωμένου Επαναστατικού Μετώπου (RUF) στη Σιέρα Λεόνε, προμηθεύοντάς τους με όπλα και πυρομαχικά και παίρνοντας ως αντάλλαγμα διαμάντια, κατηγορείται κυρίως για φόνους, βιασμούς και τη στρατολόγηση παιδιών κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στη Σιέρα Λεόνε μεταξύ του 1991 και του 2001.


Νοοz.gr