e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

BNP Paribas: Επωφελής για τον ανταγωνισμό η υποβάθμιση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Την εκτίμηση ότι η διολίσθηση του ευρώ έναντι του δολαρίου ευνοεί την ανταγωνιστικότητα της ευρωζώνης, εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας BNP Paribas, Dominique Barbet, με δηλώσεις του προς το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Σύμφωνα με τον κ. Barbet, η πτώση του ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος θα συνεχιστεί, πιθανόν μέχρις ότου αγγίξει την απόλυτη ισοτιμία του, δηλαδή μια αναλογία 1:1 με το δολάριο.


«Σήμερα το ευρώ είναι υπερτιμημένο. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε σχετικά με την πτώση του», δήλωσε ο Barbet και πρόσθεσε ότι «η πτώση είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος».


Πλεονέκτημα και για την Ελλάδα


Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, η πτώση του ευρώ θα υποβοηθήσει και την προσπάθεια της Ελλάδας να υπερβεί την τρέχουσα κρίση χρέους, ιδίως υπό το φως της πτώσης του ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι της τουρκικής λίρας.


«Η Τουρκία είναι ο πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος της Ελλάδας», υποστήριξε ο οικονομολόγος της BNP Paribas. «Είναι επίσης και ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Ελλάδας στο πλέον σημαντικό της προϊόν. Τον τουρισμό. Το αδύναμο ευρώ θα πάρει τουρίστες από την Τουρκία», πρόσθεσε.


Τέλος, αναφερόμενος στην πτωτική τροχιά που διαγράφει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, είπε ότι «ο κύριος λόγος για αυτήν την τάση είναι ανησυχία ότι υπάρχει απουσία συντονισμού στην ευρωζώνη».

Πηγή: zougla.gr