e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Το ''φρόνιμα'' του λαού και…. οι πολιτικοί

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJU4maYPdVAMC8DqeRdf60wkTF6HkYdl3vKt8enTzU188ZOTUkXpc0FMz7B9qtoMNOnlS_ER5siY402QkJPM5XnH-K_EuyTCiTId6cjfByg52mtgUButqV2_Mx0yBatcP0oLVBGczK1U4/s320/zhshs-hellas-orthodoxy1.jpg

Με το κάτσε φρόνιμα... πλήξαμε το φρόνημα!
Πόσες αλήθεια παράμετροι διέφυγαν την  προσοχή μας και η εμφάνισή τους, σκληρή και απειλητική, ανατρέπει  κυριολεκτικά τους σχεδιασμούς και  αλλοιώνει δραματικά το πρόσωπο  των εξελίξεων. Κάποτε πιστεύαμε, πως  το μέλλον είναι μπροστά μας διαθέσιμο, χαρούμενο, νοικοκυρεμένο στις πιο μικρές του λεπτομέρειες. Νομίζαμε ότι από μας εξαρτάται, ότι το κρατάμε στα χέρια μας. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ διαφέρουν από τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες.


Οι έγνοιες τους δεν επικεντρώνονται μόνο στα βιοτικά προβλήματα. Την κρίσιμη ώρα, αναδύεται ο γνήσιος πατριωτισμός και η αγάπη τους για την πατρίδα. Μπορεί να λέγονται διάφορα για τη νοοτροπία, το ήθος και την ποιότητά τους. Κάτω, όμως, από το παχύ δέρμα της επίπλαστης απάθειας, της δήθεν αδιαφορίας, του κυνηγητού της καλοπέρασης ακόμα, ευτυχώς, υπάρχει η αγάπη για τούτα τα χώματα. Πώς να το κάνουμε; Είναι η πατρίδα μας. Οι ρίζες και οι καταβολές μας. Η ελληνική Ιστορία και ο πολιτισμός μας. Οι ήρωες και οι θυσίες τους. Τα αίματα και οι νεκροί μας. Είναι, όμως, το παρόν και κυρίως το μέλλον μας. Κάθε φορά που οι ηγέτες κάλεσαν τους Έλληνες να γίνουν λαμπάδες ελευθερίας και λίπασμα θυσίας, απάντησαν παρόντες. Και κάθε φορά που η κινδυνεύουσα πατρίδα έτεινε τα χέρια σε δραματική επίκληση βοήθειας και αγώνα, οι Έλληνες άφησαν τα κόκαλά τους στις παρειές των βουνών και στις ρεματιές των κάμπων μας. Τελευταία παρατηρείται μια οργανωμένη προσπάθεια από κόμματα, πολιτικούς ηγέτες και δημοσιογραφικά έντυπα να προσβάλουν, να ειρωνευθούν και να μειώσουν τον πατριωτισμό των Ελλήνων και παράλληλα, να ανατινάξουν το φρόνημά τους. Έχετε προσέξει μιαν απίστευτη ισοπέδωση; Έχετε παρατηρήσει μιαν ασύλληπτη προσπάθεια επιβολής της σιωπής; Όποιος διαφωνεί ή επιχειρεί να εκφράσει αντίθετη από την κρατούσα, άποψη, αμέσως στιγματίζεται από κομματικά, πολιτικά και δημοσιογραφικά διατεταγμένους ως άθλιος σοβινιστής και επικίνδυνος εθνικιστής. Ποιοι είναι οι εθνικιστές και οι σοβινιστές; Αυτή η συντηρούμενη θολούρα και η αηδής καραμέλα περί σοβινισμού-εθνικισμού, για να βολεύονται οι κυβερνώντες και να επικαλύπτουν ανεπάρκειες ή μη πειστικές πολιτικές, είναι ανεπίτρεπτα φαινόμενα. Ο στόχος, βέβαια, αυτών των αναπόδεικτων ύβρεων και κατηγοριών είναι άλλος. Είναι το φρόνημα των Ελλήνων. Όταν καθημερινά οι κομματικά επιστρατευμένοι γελοιοποιούν τα εθνικά, ελληνικά «πιστεύω» και προσβάλλουν τις αξίες, ενώ αποδυναμώνουν τα εθνικά αντισώματα και χλευάζουν την απαίτηση αντίστασης στον όποιας μορφής εισβολέα και την αξίωση των Ελλήνων για ελευθερία, είναι φυσικό το φρόνημα του λαού να υφίσταται καθίζηση. Η δίωξη του πατριωτισμού, η ανατίναξη του φρονήματος, ο έλεγχος της αντίθετης άποψης επιχειρούν να δημιουργήσουν αισθήματα φόβου. Και ένας λαός φοβισμένος είναι ήδη υποδουλωμένος.  Σκοτώνεται  το φρόνημα, γιατί θέλετε δούλο το λαό. Οι πολιτικές σας είναι οριακές και ανεπαρκείς. Δεν προβλέψατε τίποτα και ήρθε ξαφνικό το χτύπημα που μας βρήκε απροετοίμαστους και εφησυχασμένους. Και το αύριο ήδη έχει αρχίσει και το περπατάμε. Και χτίζεται με αυτό το τρομερό υλικό της άγνοιας και της πρόκλησης που ζούμε καθημερινά, αυτό είναι, δεν υπάρχει άλλο. Θα χειροτερέψουν τα πράγματα. Οι καμπάνες που χτύπησαν χθες γύρω μας για εκείνους που ακολούθησαν αντεθνικούς και αντιλαϊκούς  δρόμους, θα χτυπήσουν αύριο για την Ελλάδα μας, αν δε θελήσει, αν δεν ξέρει ή δεν μπορέσει να είναι αρκετά σοφή ώστε να σωθεί.