e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Οι επτά... πληγές του Ολυμπιακού!

Οι επτά... πληγές του Ολυμπιακού!
Η φετινή χρονιά για τον Ολυμπιακό αποδείχθηκε  αποτυχημένη! Το gazzetta.gr γράφει για αυτά που έχασε φέτος ο άλλοτε κυρίαρχος του ελληνικού ποδοσφαίρου, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο Δ.Σ. της ΠΑΕ(15:00). Τι απώλεσε φέτος ο Ολυμπιακός

Επτά ήταν τα πλήγματα που δέχθηκε στην διάρκεια της φετινής σεζόν ο Ολυμπιακός. Για να τα... δούμε ένα ένα:

Το πρωτάθλημα: Είναι η πρώτη χρονιά μετά το 2004 που ο Ολυμπιακός αποτυγχάνει να στεφθεί πρωταθλητής. Εκτός από το γεγονός πως δεν απέδωσε καθόλου καλό ποδόσφαιρο φέτος απώλεσε έναν τίτλο που είχε γίνει... συνήθεια για τον ίδιο και για τον κόσμο του.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Υποχρεώθηκε να παίξει στα πλέι οφ και εκεί κατετάγη τελευταίος! Δηλαδή πέμπτος στην Σούπερ Λίγκα. Αυτό σημαίνει πως είναι η χειρότερη θέση που καταλαμβάνει στο ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία 20 (!) χρόνια (από την σεζόν 1989-1990).

Το Κύπελλο: Πρόκειται για ένα ακόμη τρόπαιο στο οποίο είχε... εθίσει τον κόσμο του ο Ολυμπιακός. Έναν θεσμό τον οποίο ανέκαθεν υπολόγιζε και διεκδικούσε μέχρις εσχάτων. Φέτος κατάφερε να αποκλειστεί από μία ομάδα Β’ Εθνικής, τον Πανσερραϊκό.

Την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του κόσμου του: Ο κόσμος του Ολυμπιακού έδειξε με την... αποχή του από αγώνες πρωταθλήματος, με πρόσφατο παράδειγμα το αρνητικό ρεκόρ των 7.088 εισιτηρίων με τον Άρη, που γύρισε για τα καλά την πλάτη του στην ομάδα. Οι οπαδοί θεωρούν πως ο σύλλογος βρίσκεται σε μία περίοδο πλήρους αγωνιστικής απαξίωσης. Τους ενόχλησε πάρα πολύ και τ’ ότι χάθηκαν δύο τίτλοι, τ’ ότι η ομάδα τους δεν απέδιδε καλό ποδόσφαιρο αλλά και πολλές επιλογές που έγιναν.

Την αξιοπιστία και το κύρος του Σωκράτη Κόκκαλη: Πριν από έναν χρόνο εθεωρείτο σχεδόν αδιανόητο να υπάρξει τόσο ανοιχτή και μεγάλη αμφισβήτηση από πλευράς του κόσμου προς το πρόσωπο του πλέον πετυχημένου προέδρου του Ολυμπιακού. Ο Σωκράτης Κόκκαλης φέτος και αποδοκιμάστηκε με συνθήματα αλλά και κατακρίθηκε για τις αποφάσεις του όχι μόνο σε επίπεδο προπονητών αλλά και σε ζητήματα προσώπων που επελέγησαν σε παραγοντικές θέσεις-κλειδιά καθώς και για την μη ενίσχυση της ομάδας.

Τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ: Αναμφίβολα και ακούγεται αλλά και είναι κάπως ακραίο να επισημαίνεται πως ο Ολυμπιακός των τόσων πρωταθλημάτων και χορηγών καταστρέφεται οικονομικά επειδή χάνει τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Ενδεχομένως και να είναι έτσι.

Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι οι καιροί είναι χαλεποί από πολλές απόψεις, πως δεν βρίσκονται όσο γινόταν παλαιότερα οικονομικοί πόροι και ότι ένα ποσό τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ θα ήταν μία μεγάλη ανάσα για τον Ολυμπιακό. Τα χρήματα όμως αυτά πήγαν... περίπατο σε μία περίοδο που τα χρειάζεται ιδιαίτερα ο πειραϊκός σύλλογος.

Την αγωνιστική και ψυχολογική του ηρεμία: Όταν είσαι υποχρεωμένος να ξεκινήσεις προετοιμασία στις 14 Ιουνίου σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο. Οι παίκτες φέτος έχουν λιγότερο χρόνο να ξεκουραστούν ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι αλλιώς να παίζεις στο Γιουρόπα Λιγκ μες στο Ιούλιο και αλλιώς να αγωνίζεσαι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ηρεμία στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού ανήκει στο παρελθόν για τους παίκτες, που εκτός των άλλων φοβούνται και περικοπές...

Το πρεστίζ του ως ομάδα: Ο Ολυμπιακός βρέθηκε από τα σαλόνια στα αλώνια και από την μόνιμη συμμετοχή του σε ομίλους του Τσαμπιονς Λιγκ στα προκριματικα του Γιουρόπα Λιγκ με απίθανες ομάδες. Κατάντια... Ο Ολυμπιακός έδειξε φέτος ανεπαρκής ακομα και στην διαδικασία των πλέι οφ. Παίζοντας απέναντι σε ομάδες, όπως οι ΠΑΟΚ, Άρης και ΑΕΚ που σε άλλες εποχές θα ήταν το φαβορί.

Κατάφερε να μετατρέψει τον εαυτό του σε αουτσάιντερ και να κάνει μόλις μία νίκη και αυτήν με... ζόρι. Χαρακτηριστικό είναι ότι με 6 αγώνες περισσότερους έχει λιγότερους βαθμούς από τον Παναθηναϊκό.

«Ξήλωμα» και χτίσιμο από την αρχή...

Πέραν των... πληγών που αφήνει αυτή η σεζόν υπάρχει σήμερα ένα προγραμματισμένο Δ.Σ. Στις 3 το μεσημέρι, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Σωκράτης Κόκκαλης θα συνεχίσει στην προεδρία της ομάδας. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό.

Ο Ολυμπιακός, ξεκινώντας από το ότι πρέπει να βρει έναν ικανότατο τεχνικό στον οποίο να μπορεί να στηριχθεί πάνω του, οφείλει να κάνει πλήρη ανακατασκευή του... οικοδομήματός του. Εξηγούμαστε αναφέροντας πως αυτήν την στιγμή πρέπει να γίνει άμεσα ένας σωστός προγραμματισμός και να υπάρξουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

Πέραν της εκκαθάρισης και της ενίσχυσης του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού της ομάδας ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από έναν Γενικό Αρχηγό με πυγμή και γνώση από αποδυτήρια, έναν καταρτισμένο τεχνικό διευθυντή, αλλαγές στο ιατρικό, το τεχνικό αλλά και το στελεχιακό του τιμ και σαφώς πολύ καλύτερη οργάνωση και σοβαρότητα.

Όταν έχεις φτάσει στον... πάτο και δεν πάει παρακάτω, πάντα ξεκινάς φτιάχνοντας τα πάντα από την αρχή. Και φυσικά φροντίζεις να τα φτιάξεις τόσο σωστά, ώστε να μην ξαναφτάσεις εκεί... 


Πηγή: gazzetta.gr