e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Τράκαρε στα 325 εκατ. το Eurogroup – Θρίλερ στην ευρωζώνη

Διαστάσεις θρίλερ αρχίζει να παίρνει σιγά – σιγά η ιστορία του σημερινού Eurogroup, το οποίο, κατά πάσα πιθανότητα εξελίσσεται σε απλή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, αντί κανονικής συνάντησης, κι όλα αυτά γιατί η Αθήνα δεν πρόλαβε, μια εβδομάδα τώρα, να δώσει μια λύση στο γρίφο των 325 εκατ. ευρώ, που λείπουν από τις συνολικές περικοπές που της έχουν ζητηθεί.

Το αστείο της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός ότι την Κυριακή το βράδυ απ΄ τη Βουλή πέρασαν περικοπές πολλών δεκάδων δισ. ευρώ, αλλά η όλη ιστορία «κόλλησε» σε μερικά εκατομμύρια.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το Eurogroup, κανονικά, μετατίθεται για την ερχόμενη Δευτέρα. Μόνο που μαζί του μετατίθεται και το PSI. Κι αυτό γιατί η ανακοίνωση για το «κούρεμα» του χρέους δεν πρόκειται να γίνει αν προηγουμένως δεν κλείσει η ιστορία των 325 εκατ. ευρώ.

Το χειρότερο απ όλα όμως είναι πως τα χρονικά περιθώρια μέχρι την 20η Μαρτίου, για την οποία γίνονται όλα, στενεύουν απελπιστικά.

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι «μπορεί και να μην προλαβαίνουμε πλέον», καθώς μετά τη συμφωνία θα πρέπει να τακτοποιηθούν κάποιες τεχνικές εκκρεμότητες, οι οποίες είναι χρονοβόρες.

Κι αν δεν εκταμιευθούν γρήγορα τα λεφτά της δόσης και δεν κοπεί στη μέση το ποσό της λήξης, τότε η χώρα μας δεν θα είναι σε θέση να τακτοποιήσει την υποχρέωση της...
dealnews.gr