e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Έγγραφη δέσμευση Σαμαρά για την εφαρμογή του Μνημονίου

Την δέσμευσή του για την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθεροποίησης, των στόχων και των πολιτικών που περιλαμβάνει, επαναλαμβάνει, με επιστολή του προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Eurogroup, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς αναφέρει στο κείμενο της επιστολής ότι το κόμμα του δεσμεύεται:

-Να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη και να υποστηρίξει τις ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

-Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και την δημοσιονομική βιωσιμότητα προστατεύοντας όμως τα ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού.

-Να διασφαλιστεί η δημοσιονομική σταθερότητα.

"Εκφράζουμε την δέσμευσή μας για ταχύτατη εφαρμογή της χρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη συμμετοχή του Ιδιωτικού τομέα (PSI) μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας", αναφέρει και διαβεβαιώνει τους εταίρους ότι, αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, θα μείνει προσηλωμένη στους στόχους και στις βασικές πολιτικές του προγράμματος όπως περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο.

Επαναλαμβάνει, πάντως, ότι δίνει μεγάλη έμφαση στην ανάκαμψη, ώστε να προκύψουν δημόσια έσοδα που θα επιτρέψουν την επίτευξη των στόχων. Και, τέλος, δηλώνει, όπως και στην προηγούμενη επιστολή του, ότι μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που να εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος, επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του να φέρει τα ζητήματα αυτά προς συζήτηση μαζί με τις βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά πάντα μέσα στο πλαίσιο του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων.
nooz.gr