e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Επιταχύνονται οι φορολογικές δίκες

Επιτάχυνση των φορολογικών υποθέσεων ώστε να μην χρονίζουν ειδικά εκείνες που άπτονται των δημοσίων εσόδων, προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή.

Όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Πεταλωτής απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δ. Κουσελά, με το νέο πολυνομοσχέδιο για τη δίκαιη δίκη προβλέπονται ειδικές διατάξεις σε σχέση με τις φορολογικές δίκες.

Ο ερωτών βουλευτής ζήτησε να αξιοποιηθούν τα νομικά εργαλεία που υφίστανται για επιτάχυνση της διαδικασίας και να επιδείξει βούληση και το υπουργείο Οικονομικών ώστε να τίθενται σε προτεραιότητα οι υποθέσεις των μεγαλοοφειλετών, να εκδικάζονται οι υποθέσεις και να εκδίδονται αποφάσεις εντός πενταμήνου προκειμένου να εισπράττονται και οι οφειλόμενοι φόροι.

Αφού τόνισε ότι είναι θετική η δημοσιοποίηση της λίστας των μεγαλοοφειλετών έστω και καθυστερημένα, ανέφερε πως θα πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος 3743 και να κλείσουν τα παράθυρα του πτωχευτικού κώδικα.
nooz.gr