e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Χαμηλό προφίλ διατηρεί το ΧΑΑ

Σε κινούμενη άμμο φαίνεται πως έπεσαν οι μετοχές και οι δείκτες –σήμερα Τρίτη- στο Χρηματιστήριο της Αθήνας μετά τα συσσωρευμένα κέρδη των προηγούμενων εννέα ανοδικών συνεδριάσεων.Έως και άνω του 4% διαμορφώνονται σήμερα οι απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20 ο τίτλος των ΕΛΠΕ, που προσελκύει ενδιαφέρον με «φόντο» τις αποφάσεις -και τους όρους- της Ε.Ε. για επιβολή πετρελαϊκού εμπάργκο στο Ιράν.



Η κίνηση της ελληνικής αγοράς συνεχίζει να περιστρέφεται στο «ρυθμό» του PSI με το ενδιαφέρον να μονοπωλούν οι όροι που θέτει η Τρόικα για την έγκριση της επόμενης δόσης.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 723,04 μονάδες με απώλειες 2,85%. Κινούμενος σε αρνητικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών, βρέθηκε νωρίτερα να υποχωρεί σε ποσοστό έως 3,24% στις 720,14 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, οι απώλειες περιορίζονται σε 3,36% (από το -4,23% νωρίτερα, στις 307,22 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο ΧΑ όγκος 21,2 εκατ. τεμαχίων αξίας 23,5 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 66 μετοχές διαπραγματεύονται με απώλειες, 43 ενισχύονται και 20 διατηρούνται αμετάβλητες.
dealnews.gr