e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Νέες παρουσίες στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ

Το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ, το κυριότερο αντικαπιταλιστικό κίνημα στον πλανήτη, εγκαινιάζει τις εργασίες του την Τρίτη στο Πόρτο Αλέγκρε (νότιος Βραζιλία), με μία πορεία, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν χιλιάδες διαδηλωτές.

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ θα είναι ο επίτιμος προσκεκλημένος της διάσκεψης, στις εργασίας της οποίας έως την Πέμπτη υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν 50.000 σύνεδροι, εκπροσωπώντας εκατοντάδες κινήματα, από τις οργανώσεις των Αυτοχθόνων έως το κίνημα «Καταλάβατε την Wall Street», τονίζουν οι οργανωτές του.

Το Κοινωνικό Φόρουμ, που θα είναι «θεματικό», στόχο έχει να προετοιμάσει τη Διάσκεψη των Λαών που θα διοργανώσουν τα κοινωνικά κινήματα στα περιθώρια της διάσκεψης του ΟΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Ρίο ντε Τζανέιρο (Rio +20) τον Ιούνιο, στην οποία θα συμμετάσχουν ηγέτες απ΄ όλον τον κόσμο.


Η καινοτομία της φετινής διοργάνωσης είναι η παρουσία νεοφώτιστων κινημάτων διαμαρτυρίας, όπως η Αραβική Άνοιξη, οι Καταληψίες της Wall Street, οι Αυτόχθονες και οι φοιτητές της Χιλής.
nooz.gr