e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Αξιολόγηση από φέτος για 160.000 εκπαιδευτικούς

Οι 160.000 δάσκαλοι και καθηγητές θα υποβληθούν σε αξιολόγηση, η οποία θα είναι υποχρεωτική και θα ξεκινήσει από φέτος, διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να περάσουν από γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη οι 750.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Στους εκπαιδευτικούς, η αξιολόγηση θα συνδέεται άμεσα με την υπηρεσιακή ανέλιξη.

Η ακριβής διαδικασία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών δεν έχει ακόμα διασαφηνιστεί, όπως και οι επιπτώσεις που θα έχει πιθανή αρνητική αξιολόγηση και τα οφέλη που θα επιφέρει η θετική.

Ωστόσο, όπως προβλέπει ο νόμος, για τους νεοδιόριστους αρνητική κριτική τα δύο πρώτα χρόνια μπορεί να έχει ως επίπτωση ακόμη και την απομάκρυνσή τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, μεταξύ των κριτηρίων της αξιολόγησης θα είναι και η πορεία των μαθητών: η φοίτηση, επίδοση, ατομική - συναισθηματική - κοινωνική ανάπτυξη, ατομικές και ομαδικές εργασίες, ποσοστό τήρησης του ωρολογίου προγράμματος και ύλης, μετεγγραφές από και προς το σχολείο, ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευσης κλπ.
nooz.gr