e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Οι εκβιασμοί της Τρόικα – Τι λέει για 13ο και 14ο μισθό

Σε έναν νέο σχεδόν ωμό «εκβιασμό» προχωρά η Τρόικα των πιστωτών της χώρας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν διαμηνύσει προς την ελληνική κυβέρνηση πως εξετάζουν το ενδεχόμενο της μη επιστροφής τους στη χώρα, στην προκαθορισμένη ημερομηνία, της 16ης Ιανουαρίου, στην περίπτωση που η Αθήνα δεν έχει εκπληρώσει μια σειρά από όρους και προϋποθέσεις που είχαν τεθεί κατά την τελευταία επίσκεψη των ελεγκτών στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται για παράδειγμα η κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, η μείωση των βασικών συντάξεων, η απάλειψη της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η μείωση των κατώτατων μισθών στον ιδιωτικό τομέα, η κατάργηση του 14ου και του 13ου μισθού, η πρόβλεψη των απολύσεων ακόμα και στον στενό δημόσιο τομέα και βεβαίως η προώθηση μιας σειράς μεταρρυθμίσεων, που προς το παρόν παραμένουν στα χαρτιά.

Χαρακτηριστικότερη όλων; Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, που καθυστερεί χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τους «τροικανούς».

Όπως έχει διαμηνυθεί αρμοδίως στην κυβέρνηση αν όλα τα παραπάνω δεν δρομολογηθούν σε ικανοποιητικές δόσεις μέσα στις προσεχές ημέρες τότε είναι πολύ πιθανό η επίσκεψη της 16ης Ιανουαρίου να αναβληθεί κατά το πρότυπο εκείνης του περασμένου Σεπτεμβρίου, η οποία, ως γνωστόν, καθυστέρηση πάνω από μήνα, προκαλώντας μια άνευ προηγουμένου αναστάτωση. Η οποία φαίνεται ότι είναι έτοιμη να επαναληφθεί ...


dealnews.gr