e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Για επίσπευση των μεταρρυθμίσεων "πιέζει" η Μέρκελ

Νέες πιέσεις προς τη χώρα μας για την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων άσκησε σήμερα η γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Διαβεβαιώνοντας ότι το ζήτημα της Ελλάδας θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα της αυριανής άτυπης συνάντησής της με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Βερολίνο, η Γερμανίδα αξιωματούχος υπογράμμισε στις σημερινές της δηλώσεις ότι το δεύτερο πακέτο βοήθειας που έχει συμφωνηθεί για την Ελλάδα δεν θα μπορέσει να χορηγηθεί εάν η χώρα δεν επισπεύσει τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το πρώτο πακέτο.

Σύμφωνα με την κ. Μέρκελ, είναι επιτακτική η ανάγκη να σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις σχετικά με την εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. «Η Ελλάδα αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία, ωστόσο, παραμένει ειδική περίπτωση», δήλωσε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε, σε σημερινή συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό SWR2, υπογράμμισε την ανάγκη για επίσπευση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.


«Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει αυτά που συμφωνήθηκαν. Όλα τα πακέτα διάσωσης του κόσμου μαζί δεν θα μπορούσαν να βοηθήσουν εάν δεν καταπολεμηθούν τα αίτια [της κρίσης]», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.
dealnews.gr