e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ανασύσταση της "Δράσης" με νέο πρόεδρο και έκτακτο συνέδριο

Η «Δράση» θέλει να υπάρξει ως πολιτικός παίκτης και στη μετά τον Στέφανο Μάνο εποχή και επιταχύνει τις εσωτερικές διαδικασίες για τη μετεξέλιξή της, δηλώνουν ηγετικά στελέχη του κόμματος.

Όπως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, η Κεντρική Επιτροπή της Δράσης εξέλεξε νέο πρόεδρο τον έως τώρα αντιπρόεδρο Αντύπα Καρίπογλου και αντιπρόεδρο την οικονομολόγο και υποψήφια επικρατείας στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η διεξαγωγή συνεδρίου το φθινόπωρο.

«Αποφασίσαμε τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου τον Οκτώβριο με σκοπό την ανασυγκρότηση εκσυγχρονιστικού μετώπου που θα κινητοποιήσει και θα συνενώσει τις φιλοευρωπαϊκές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις της χώρας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Για την προετοιμασία του συνεδρίου, η Διοικούσα Επιτροπή ξεκινάει ευρύτατο διάλογο, προκειμένου να γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος με τους υποψηφίους, τους εθελοντές και μέλη του κόμματος. Στο πλαίσιο αυτών των διαδικασιών, θα συνεδριάζει σήμερα η Διοικούσα Επιτροπή και στις 11 Ιουλίου η Κεντρική Επιτροπή.

Η επιδιωκόμενη προοπτική από τα ηγετικά στελέχη της Δράσης είναι να προωθήσουν τη διεύρυνση προς τον κεντρώο χώρο, τους Οικολόγους και τους αριστερούς μεταρρυθμιστές.

Ανοιχτό παραμένει και το θέμα της συνεργασίας με το κόμμα της Δημιουργίας ξανά! του Θάνου Τζήμερου. Στην προσπάθεια αυτή, τα στελέχη και η νέα ηγεσία της Δράσης έχουν την «ολόθερμη υποστήριξη» του πρώην προέδρου Στέφανου Μάνου.
nooz.gr