e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Βέτο Κάμερον στους Έλληνες μετανάστες

Σχεδόν σίγουρη φαίνεται πως έχει την ελληνική χρεοκοπία και την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ η βρετανική κυβέρνηση, η οποία προετοιμάζεται για το σενάριο μαζικής μετανάστευσης Ελλήνων προς το έδαφός της.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον, είναι έτοιμος να κλείσει τα σύνορα της Μεγάλης Βρετανίας σε Έλληνες μετανάστες στο ενδεχόμενο η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προβλεφθεί μια μαζική είσοδος των Ελλήνων στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την μεγάλη ύφεση και να προστατευθεί η Βρετανία».

«Έχουμε προφανώς σχέδια έκτακτης ανάγκης για όλες τις πιθανότητες», συμπλήρωσε και διευκρίνισε ότι ακόμα κι αν υπάρξουν εξαιρετικές «νομικές πιέσεις» είναι δυνατό να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό της μεταναστευτικής εισροής, για να προσθέσει όμως «προφανώς ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο δε θα συμβεί».

Από τον προηγούμενο Μάιο κυκλοφορεί το ενδεχόμενο αύξησης των Ελλήνων μεταναστών ή από άλλες ευρωπαϊκές χώρες ως συνέπεια στην οικονομική κρίση.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι τόνισε ότι η βρετανική κυβέρνηση ... εργάζεται σκληρά για να διαχειριστεί μια πιθανή μετακίνηση Ελλήνων στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής της στο εθνικό της νόμισμα.

Όπως αναφέρει μάλιστα ο βρετανικός Τύπος «αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ και χρεοκοπήσει, εκατομμύρια ανθρώπων μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους και ενδέχεται να θέλουν να βρουν εργασία στο εξωτερικό. Ενώ υπάρχει ο φόβος της ''μόλυνσης'' άλλων ''ασθενών'' χωρών της Ευρώπης. Η Βρετανία που δεν είναι μέλος της Ευρωζώνης, θα μπορούσε λοιπόν να είναι μια ελκυστική εναλλακτική». 
dealnews.gr