e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Τι κρύβει η επίσκεψη της Τρόικα

Μέσα στις επόμενες ώρες, αν όλα πάνε βάσει του σχεδίου που έχει ανακοινωθεί, οι επικεφαλής της Τρόικα θα πρέπει να πατάνε τα πόδια τους σε ελληνικό έδαφος.

Η πρώτη φάση της επίσκεψης τους θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο ή το αργότερο έως την Κυριακή.

Η επίσκεψη θα είναι καθαρά «αναγνωριστική». Δηλαδή θα έρθουν να συναντήσουν και να γνωρίσουν τον νέο πρωθυπουργό, το οικονομικό του επιτελείο, να ακούσουν τις προτεραιότητες τους και να διαβαθμίσουν τη σοβαρότητα του αιτήματος για αναδιαπραγμάτευση των βασικών όρων του Μνημονίου.

Το πιθανότερο είναι πως ο κ. Πολ Τόμσεν και η παρέα του δεν θα μιλήσουν καθόλου. Ό,τι είναι να πουν, θα το πουν όταν θα επιστρέψουν στην χώρα μας, εκεί προς τα τέλη Ιουλίου. Η ακριβής ημερομηνία έχει ορισθεί για τις 28 Ιουλίου. Και από εκείνη τη μέρα και μετά θα αρχίσουν τα πραγματικά δύσκολα.

Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας και το υπόλοιπο Οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να «πολεμήσουν» για να διασφαλίσουν ακόμα και δευτερεύουσας σημασίας αλλαγές στο Μνημόνιο.

Το κλίμα στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον είναι πολύ βαρύ για την Αθήνα και το αποδεικνύει περίτρανα και η σχετική δήλωση της επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Κριστίν Λαγκάρντ: «Δεν έχω καμία διάθεση να διαπραγματευτώ με τους Έλληνες».

Αυτή η δήλωση, όπως λένε πηγές από τη βελγική πρωτεύουσα, απηχεί τις απόψεις του συνόλου σχεδόν της κοινοτικής νομενκλατούρας, σήμερα.
dealnews.gr