e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Λαγκάρντ: Οι κυβερνώντες περισσότερο να εφαρμόζουν παρά να μιλάνε

 Ικανοποιημένη από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου εμφανίζεται η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.


«Με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι οι ελληνικές αρχές αναγνωρίζουν πως πρέπει να επιδείξουν αποφασιστικότητά στην εφαρμογή του προγράμματος. Θεωρώ ότι αυτό δεν είχε γίνει κατανοητό. Αυτή η αλλαγή υφίσταται πλέον, είναι ευπρόσδεκτη και θα βοηθήσει ώστε να έχουμε καλύτερο διάλογο με τις Αρχές», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, μιλώντας στο δίκτυο του CNBC.

Σε ερώτηση για το εάν το ΔΝΤ προτίθεται να δώσει περισσότερο χρόνο στη νέα ελληνική κυβέρνηση για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που απαιτούνται η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε πως οι συζητήσεις είτε για παράταση, είτε για πρόσθετη χρηματοδότηση είναι πρόωρες.

«Προέχει η αλλαγή νοοτροπίας, η σωστή αποτύπωση των γεγονότων και ακολούθως η συζήτηση με τις Αρχές για να διαπιστώσουμε πως προσεγγίζουν την κατάσταση με τη νέα τους στρατηγική», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως οι κυβερνώντες στην Ελλάδα «πρέπει να εφαρμόζουν το πρόγραμμα περισσότερο από το να μιλάνε για αυτό».
dealnews.gr