e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΔΝΤ: Αδιαπραγμάτευτοι οι στόχοι, όχι και οι τρόποι

Παράθυρο αναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου αφήνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο απόκλισης από τους στόχους, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής των τρόπων επίτευξης των στόχων αυτών.


Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μιλώντας νωρίτερα στην Ουάσιγκτον, αποκάλυψε πως η τεχνική αποστολή του ΔΝΤ επιστρέφει στις ΗΠΑ για να επεξεργασθεί τα στοιχειά εφαρμογής του Μνημονίου που συνέλεξε τις τελευταίες ημέρες.

«Υπάρχουν καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος σε ορισμένους τομείς. Ορισμένοι στόχοι επιτεύχθηκαν, άλλοι δεν επιτεύχθηκαν, και σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν έχουμε στοιχεία για να εκτιμήσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ράις.

Ερωτηθείς για το πώς προσεγγίζει το Ταμείο το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου είπε πως δεν διατίθεται να συζητήσει αλλαγές στους στόχους του Μνημονίου. «Η βάση για την αναδιαπραγμάτευση θα είναι οι στόχοι που ήδη έχουν τεθεί», υπογράμμισε.

Όσον αφορά ωστόσο τους τρόπους επίτευξης των στόχων αυτών ο κ. Ράις έχει επισημάνει και στο παρελθόν προς το ΔΝΤ είναι ανοιχτό σε «ιδέες για την καλύτερη επίτευξη των στόχων του προγράμματος», επισημαίνοντας ωστόσο πάντα πως σε κάθε περίπτωση βάση της συζήτησης είναι το πρόγραμμα.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επιβεβαίωσε επίσης πως οι επικεφαλής της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου για περισσότερες επίσημες διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.

«Είναι προφανές πως η οικονομία περνάει άλλη μια δύσκολη περίοδο Το σημαντικό είναι να επανέλθει το πρόγραμμα στη σωστή τροχιά» πρόσθεσε ο κ. Ράις.
dealnews.gr