e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Οι 11 μέρες της... κρίσης

Από τις 28 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου θα διαρκέσει κατά πάσα πιθανότητα η πιο σκληρή διαπραγμάτευση που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας των ελεγκτών.

Ο κ. Τόμσεν και οι συνάδελφοι του αναμένονται στην Αθήνα 2 – 3 μέρες νωρίτερα, για να προσαρμοσθούν στο περιβάλλον και αμέσως μετά θα πιάσουν δουλειά. Όπως διαμηνύεται αρμοδίως από τις Βρυξέλλες, βασική τους αποστολή θα είναι να εξετάσουν τα μέτρα, συνολικής αξίας 11,5 δισ. ευρώ, που θα πρέπει να έχει προετοιμάσει και να τους επιδείξει το οικονομικό επιτελείο.

Στην ουσία, πρόκειται για τα μέτρα του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης, για το οποίο τόσος θόρυβος γίνεται. Η τρόικα θα θελήσει πρώτα να διαπιστώσει αν ανταποκρίνονται στα στάνταρς που έχει θέσει και εφόσον ανάψει το πράσινο φως ως προς αυτό το θέμα, τότε να μπει σε διαδικασία συζήτησης για το χρονικό διάστημα εφαρμογής τους. Αλλά ακόμα και πιο πριν η ελληνική πλευρά θα πρέπει να πείσει για την αποφασιστικότητα της να τα εφαρμόσει, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Αν περάσει και αυτό το τεστ, το οποίο θα διαρκέσει έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, τότε η Αθήνα θα μπορεί να ελπίζει και στην πολυπόθητη επαναδιαπραγμάτευση. Σε διαφορετική περίπτωση, απλώς θα περιμένει τα λεφτά της δόσης.
dealnews.gr