e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Στη Λεωφόρο της Δόξας η Janis Joplin

Έχουν περάσει περισσότερα από 40 χρόνια από το θάνατο της Janis Joplin και ήρθε επιτέλους η στιγμή της αναγνώρισής της και από το Εμπορικό Επιμελητήριο του Χόλιγουντ. Όπως ανακοινώθηκε η κορυφαία ροκ σταρ θα αποκτήσει σύντομα το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας.

Η αποκαλυπτήρια τελετή του αστεριού της Janis Joplin πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2013, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Η γυναίκα-είδωλο της rock και ψυχεδελικής soul μουσικής είναι γνωστή για τις εκπληκτικές live εμφανίσεις της, κυκλοφορώντας μόλις 4 προσωπικά στούντιο album και 17 single.



Το 1995 τιμήθηκε με την είσοδό της στο Rock and Roll Hall of Fame, ενώ το 2005 κέρδισε το βραβείο Grammy “Lifetime Achievement Award”.

Το περιοδικό Rolling Stone την κατέταξε το 2004 στην 46η θέση στη λίστα του με τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών το και το 2008 στην 28η με τους καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών.

Πρόσφατα, αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον των φίλων της rock για τη Janis Joplin, καθώς η εταιρεία Legacy Recordings κυκλοφόρησε το “The Pearl Sessions”, που περιέχει ανέκδοτο υλικό από τον θρυλικό δίσκο της “Pearl”, μια δουλειά που είχε φτάσει στα ράφια των δισκοπωλείων το 1971, ένα χρόνο μετά το θάνατό της, και έγινε 4 φορές πλατινένιο.
nooz.gr