e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Κατευθείαν στα βαθιά η νέα κυβέρνηση

Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι στα μέσα Ιουλίου, η κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής θα κληθεί να λύσει ουσιαστικά το «γόρδιο δεσμό».

Από το υπουργείο Οικονομικών, ως γνωστόν, υποστηρίζουν ότι τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν έως τις20 του επόμενου μηνός.

Από το υπουργείο Εργασίας ξεκαθαρίζεται ότι «λεφτά υπάρχουν» για την πληρωμή των συντάξεων και του επόμενου μήνα. Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επιβεβαιώνουν ότι όλα τα παραπάνω είναι πραγματικά κι εύλογα γεννάται το ερώτημα: τι θα γίνει αμέσως μετά;

Ιδιαίτερα στην περίπτωση που ο νέος πρωθυπουργός θέσει ζήτημα συνολικής επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου, γεγονός το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα η τρόικα να ανάψει κόκκινο αναφορικά με την εκροή της επόμενης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας. Τα δεδομένα έχουν πλέον οριστικοποιηθεί και ενδεχόμενο μεταβολής στάσης από την ΕΕ δεν υφίσταται.

Η επιμονή στην εφαρμογή των όρων των δανειακών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη κι αυτός θα είναι ο απαράβατος όρος με τον οποίο θα καθίσουν οι «τροικανοί» στο ίδιο τραπέζι με τους Έλληνες, για να συνομιλήσουν. Αν οι δύο πλευρές «δεν τα βρουν» σε αυτό το κρίσιμο σημείο, τότε το πιθανότερο είναι ότι οδηγούμαστε σε πλήρη διάρρηξη των σχέσεων.
dealnews.gr