e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Παπούλια-Ρομπάι

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στις Βρυξέλλες η συνάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον Πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές η εικόνα που αποκόμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ότι το ζήτημα της ελληνικής οικονομίας δεν αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο ουσιαστικών συζητήσεων σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, στον βαθμό που το κλιμάκιο της τρόικας δεν έχει ακόμη επισκεφθεί την Ελλάδα και συνεπώς δεν έχει συντάξει τη σχετική οικονομική έκθεση.

Αντιθέτως, τα οικονομικά προβλήματα χωρών όπως η Ισπανία, η Κύπρος , αλλά και η Ιταλία, καθώς και τα ζητήματα της οικονομικής διακυβέρνησης της ευρωζώνης αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων της Συνόδου Κορυφής.

Από ελληνικής πλευράς, ο κ. Παπούλιας επισήμανε στον Ρομπάι ότι η Ελλάδα διαθέτει πλέον κυβέρνηση ικανή να διαχειριστεί τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ωστόσο τα προβλήματα ρευστότητας που ταλανίζουν τη χώρα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε επίσης τους κινδύνους που θα επέφερε ενδεχόμενος διχασμός της Ευρώπης σε βόρειους και νότιους.

Εντός της ημέρας, ο κ. Παπούλιας θα έχει σειρά συναντήσεων με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους στις Βρυξέλλες, και πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Στη μία το μεσημέρι, ο κ. Παπούλιας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια και στη συνέχεια με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και νωρίς το απόγευμα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ στο περιθώριο της συνόδου θα έχει διμερείς συναντήσεις και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.
nooz.gr