e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Με διχασμούς, πιέσεις και... μικρό καλάθι στη Σύνοδο

Εν μέσω ασφυκτικών πιέσεων για δραστική απάντηση στην κρίση χρέους και με τον πήχη των προσδοκιών να τοποθετείται ιδιαιτέρως χαμηλά, οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσέρχονται σήμερα στην υψίστης σημασίας Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Ωστόσο, παρά το πλήθος προβλημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν, οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξακολουθούν να εμφανίζονται διχασμένοι.

Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, από τις αλλεπάλληλες επαφές μεταξύ Μέρκελ, Ολάντ, Μόντι, Ραχόι, αλλά και από το χθεσινό τετ-α-τετ Ολάντ-Μερκελ, δεν διαφαίνεται κοινή στάση των κορυφαίων ευρωπαίων ηγετών.

Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση Μέρκελ και Ολάντ επέμειναν στην ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις για την ανάπτυξη, αποφεύγοντας ωστόσο να θίξουν τα σημεία-αγκάθια όπως, μεταξύ των οποίων, το ευρωομόλογο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, από την πλευρά του, εν μέσω των ασφυκτικών πιέσεων που δέχεται τόσο εντός όσο και εκτός χώρας, δήλωσε έτοιμος «να συνεχίσει έως το βράδυ της Κυριακής, εάν είναι αναγκαίο, για την επεξεργασία ενός συνόλου πειστικών λύσεων πριν από το άνοιγμα των αγορών».

Τον τόνο των πιέσεων έδωσε με δηλώσεις του και ο επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα, χαρακτηρίζοντας αυτή τη Σύνοδο Κορυφής «πιθανότατα τη σημαντικότερη της ιστορίας της. Όχι μόνο διακυβεύεται το μέλλον του ευρώ, αλλά και το μέλλον της Ευρώπης».
dealnews.gr