e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012


Εκπνέει εντός των επομένων ωρών η προεκλογική μάχη, με τα κόμματα να προετοιμάζουν τις τελικές συγκεντρώσεις τους.


Στο Σύνταγμα ο Αντώνης Σαμαράς

Ο Αντώνης Σαμαράς ολοκληρώνει απόψε την προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας με ομιλία σε ανοικτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, με το εκλογικό επιτελείο της Λ. Συγγρού να ποντάρει πολλά στην εικόνα και το μήνυμα που θα διαχυθεί από τη συγκέντρωση. Το παρών στη συγκέντρωση αναμένεται να δώσει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Το «βαθύτερο ΠΑΣΟΚ» μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον «σπρώχνει στην αρρώστια του κρατισμού, στον λαϊκισμό και σε μάχες οπισθοφυλακής», υπογράμμισε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ και χαρακτηρίζοντας «παραμύθια της Χαλιμάς» όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «παίζει με την Ελλάδα».

Προηγήθηκε σκληρή επίθεση του εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δήλωσή του ότι «το ευρώ δεν είναι φετίχ». Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, η δήλωση αυτή επιβεβαιώνει ότι ο κ. Τσίπρας «τζογάρει για το λόμπι της δραχμής», την απάντηση, όμως, τόνισε, θα του τη δώσει την Κυριακή ο λαός με την ψήφο του. «Τι θα πει ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ, ταμπού είναι η καταστροφή της χώρας και δεν την ρισκάρουμε με τίποτε», ξεκαθάρισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Τσίπρας: Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων τη Δευτέρα


Την Κυριακή η Ελλάδα αφήνει πίσω τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο που προσπάθησαν να δηλητηριάσουν τον ελληνικό λαό με τον φόβο και την ανασφάλεια, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που έκαναν σημαία τους το ψέμα, για να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό και να κλέψουν ψήφους, τόνισε χθες από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.

Δίλημμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου είναι μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, επανέλαβε, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στους «απανταχού κερδοσκόπους», «να μη ποντάρουν τα λεφτά τους» στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Τη Δευτέρα, δεσμεύθηκε, σχηματίζουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, λέγοντας «όχι» στο μνημόνιο της χρεοκοπίας και «ναι» στο ευρώ με ένα Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης.

Απόψε ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στην Πλατεία Αριστοτέλους (20:30).

Βενιζέλος: Οι Έλληνες δεν θα μπουν σε πλαστά διλήμματα


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλά απόψε στις 19.30, σε πολιτική εκδήλωση στην πλατεία στο δημαρχείο Αχαρνών. Οι Έλληνες δεν θα μπουν σε «πλαστά» διλήμματα, αλλά με την ψήφο τους θα δώσουν την απάντηση «που εκφράζει την αγωνία και την προσδοκία τους, για μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, για μια Ελλάδα μέσα στο ευρώ», διεμήνυσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου συντηρητικού νομίσματος καθώς θεωρούν ότι το πρόβλημα της χώρας «δεν ήταν η κατάντια του 2009» αλλά το Μνημόνιο του 2010, υποστηρίζει από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου [Βλέπε άρθρο] . Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ «καμουφλαρισμένη εκδοχή των νοσηρών φαινομένων καιροσκοπισμού και δημαγωγίας», ενώ κάνει λόγο για «τεράστιες, ιστορικών διαστάσεων» ευθύνες του κ. Σαμαρά.

Στο Αιγάλεω ο Πάνος Κάμμένος

Κάλεσμα στους πολίτες να στείλουν ισχυρό μήνυμα μέσα από τις κάλπες της Κυριακής, ενισχύοντας τους Ανεξάρτητους Έλληνες, απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος απόψε θα μιλήσει σε συγκέντρωση του κόμματος στο Αιγάλεω.

«Στις 6 Μαΐου οι πολίτες έδωσαν την πρώτη τους μεγάλη απάντηση με το ποσοστό που έδωσαν στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Την Κυριακή στις 17 Ιουνίου το μήνυμα των πολιτών θα είναι ακόμα ισχυρότερο με μεγαλύτερη δύναμη στους Ανεξάρτητους Έλληνες», δήλωσε κατά την επίσκεψή του χθες στο εκλογικό περίπτερο του Κινήματος στο Περιστέρι. Ο κ. Καμμένος δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα είναι «εγγυητής για τη δημιουργία κυβέρνησης, αλλά και για το μέλλον της χώρας».

Στο Πεδίον του Άρεως η κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Στις 20.30 η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στο Πεδίον του Αρεως. Την Πέμπτη, στην ομιλία της στη Θεσσαλονίκη, η κ. Παπαρήγα εξαπέλυσε νέα διμέτωπη επίθεση κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε κάλπικο το διαχωρισμό σε μνημονιακά και αντιμνημονιακά κόμματα. «Μην ξεχνάτε ότι αντιμνημονιακή δύναμη αναγορεύτηκε η φασιστική Χρυσή Αυγή, το δολοφονικό χέρι του συστήματος», επεσήμανε χαρακτηριστικά και παράλληλα απηύθυνε προειδοποίηση «στους αριστερούς που εναποθέτουν την ελπίδα τους στο ΣΥΡΙΖΑ», να σκεφθούν πολύ σοβαρά γιατί όπως είπε, «ψηφίζεις σήμερα ΣΥΡΙΖΑ και μετά σου βγαίνει ξανά ΠΑΣΟΚ».

Στη Χρυσή Αυγή, την αντίδραση του εκπροσώπου του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη προκάλεσε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα σε τηλεοπτική του συνέντευξη, «δεν θα πάμε στην Ευρώπη σαν τον Κασιδιάρη στην εκπομπή του ΑΝΤ1». Ο κ. Κασιδιάρης απάντησε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με μία φράση που, όπως είπε, «ακούγεται παντού τις τελευταίες ημέρες, από τα καφενεία, μέχρι το διαδίκτυο, παντού όπου χτυπάει πραγματικά η καρδιά του ελληνικού λαού»: «Δεν στέλνουμε τον Κασιδιάρη να μιλήσει με τη Μέρκελ;"». Για σήμερα στις 20:00 είναι προγραμματισμένη ομιλία του Γιάννη Λαγού στα γραφεία της ΤΟ Πειραιώς.

Σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες ο Φώτης Κουβέλης


Με σύνθημα παραμονή στο ευρώ και σκληρή διαπραγμάτευση για αποδέσμευση από το μνημόνιο, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, τόνισε χθες κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση, που θα κρατήσει την κοινωνία μας όρθια και την Ελλάδα ζωντανή. O κ. Κουβέλης πραγματοποιεί σήμερα περιοδεία στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες και στις 20.30 θα μιλήσει σε συγκέντρωση της ΔΗΜΑΡ στη Θεσσαλονίκη (Λιμάνι, προβλήτα Α).

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», επανέλαβε πως η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση. «Οι πολίτες», είπε, «κρατούν το κλειδί της λύσης στα χέρια τους. Στις 17 Ιουνίου οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αποφασίσουν, να υπάρξει μια επί της ουσίας προοδευτική πολιτική, μια πολιτική που μπορεί να κρατάει τη χώρα στην ευρωζώνη και να αποδεσμεύει από τις ρυθμίσεις και τους όρους του μνημονίου».

«Η Δημοκρατική Αριστερά έχει καταθέσει τη δική της πρόταση και περιμένει. Αναμένει μπροστά στην ελληνική κοινωνία τι θα πράξουν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, σε σχέση με την πρόταση που έχουμε καταθέσει από θέση ευθύνης και υπευθυνότητας, απέναντι στην ελληνική κοινωνία και τη χώρα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Αισιόδοξος, τέλος, για την είσοδο του ΛΑΟΣ στη Βουλή εμφανίστηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε δηλώσεις μετά την επίσκεψή του χθες στο εκλογικό περίπτερο του κόμμτος στη Δάφνη.

dealnews.gr