e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Τα σενάρια εξόδου και ο ρόλος της ΕΚΤ

Σε φάση τεχνικής προεργασίας, για την αντιμετώπιση πρακτικών θεμάτων, που θα δημιουργήσει μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, έχουν μπει κυβερνήσεις αλλά και κεντρικές τράπεζες χωρών – μελών της Ευρωζώνης.

Το γεγονός ότι η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα, με συγκεκριμένες αναφορές, χωρίς να διαψευστεί, αποτελεί από μόνο του ένα πολύ καλό αποδεικτικό στοιχείο του τι ακριβώς απεργάζεται αυτό τον καιρό η υπόλοιπη Ευρωζώνη αναφορικά με το ελληνικό πρόβλημα.

Κοινώς, ετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει το χειρότερο ενδεχόμενο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτό το «χορό» έχει μπει ακόμα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η οποία έχει συστήσει ειδική ομάδα για να προετοιμάσει όλα τα ενδεχόμενα – τεχνικά και μη – που θα συνεπάγονταν μια τέτοια εξέλιξη, βάζοντας μάλιστα ως επικεφαλής της ένα στέλεχος από τη ...Γερμανία.

Το ίδιο κάνει και η γερμανική κεντρική τράπεζα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι «τα μέτρα του παίρνουν» κι άλλες κεντρικές τράπεζες.

Το συμπέρασμα; Το κλίμα γύρω από την Ελλάδα βαραίνει επικίνδυνα, στους κόλπους της Ευρωζώνης, έστω και αν μετά τη Σύνοδο Κορυφής τονίζονταν πως το ενδεχόμενο αποχώρησης της χώρας μας από την Ευρωζώνη, δεν συζητήθηκε...
dealnews.gr