e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Παιχνίδι για ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Newcastle δημιούργησαν ένα παιχνίδι για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μέσω του οποίου προωθείται μία πρωτοποριακή θεραπεία για ασθενείς, που έχουν υποστεί εγκεφαλικό.

Το παιχνίδι ονομάζεται Circus Challenge και ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, αφού και οι ίδιοι οι ασθενείς δείχνουν να ανταποκρίνονται στις "προκλήσεις" του... τσίρκου.

Οι δημιουργοί του παιχνιδιού ευελπιστούν, το δημιούργημά τους να αποτελέσει μία εναλλακτική και πιο οικονομική θεραπευτική μέθοδο.

Οι ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εκτέλεση βασικών κινήσεων, με ένα μέρος της κινητικής τους ικανότητας να αποκαθίσταται με τη βοήθεια φυσιοθεραπείας.

Ένας από τους ασθενείς που το δοκίμασαν, ο 68χρονος Ντάνι Μαν, που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο τον Φεβρουάριο, δήλωσε πως βρήκε το παιχνίδι πολύ ενδιαφέρον και πως τον κάνει να θέλει να συνεχίσει τη θεραπεία.

"Είναι η πρώτη φορά που παίζω video game. Δεν έχω καν υπολογιστή. Θέλω να παίξω αυτό το παιχνίδι με τα εγγόνια μου", είπε.

Υπολογίζεται, ότι σε ποσοστό περίπου 80% των περιπτώσεων οι ασθενείς δεν ανακτούν την ικανότητά τους να κινούν τα άκρα τους, ενώ μόνο στη Βρετανία, περίπου 150.000 άνθρωποι υφίστανται εγκεφαλικό επεισόδιο κάθε χρόνο, στοιχίζοντας στη δημόσια υγεία 4 δισ. λίρες.

Πηγή: BBC