e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Νέες πιέσεις από την Κομισιόν

 Νέα αυστηρή προειδοποίηση προς τη χώρα μας απευθύνει η Κομισιόν, κλιμακώνοντας τις πιέσεις ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί τη χώρα μας ότι πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις αν θέλει να συνεχίσει να λαμβάνει την πλήρη στήριξη που προβλέπει το μνημόνιο και διαμηνύει ότι η επόμενη επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου.

«Η ημερομηνία της επόμενης αποστολής αξιολόγησης... εξαρτάται από την πολιτική έκβαση των επαναληπτικών εκλογών», αναφέρει η Κομισιόν σε έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. «Η αποστολή έχει προγραμματιστεί προς το παρόν να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου / αρχές Ιουλίου του 2012, ωστόσο η ημερομηνία ίσως αλλάξει μέσα στις επόμενες εβδομάδες», σημειώνεται.

Στην έκθεσή της η Κομισιόν υπογραμμίζει ότι η συνέχιση της παροχής διεθνούς βοήθειας στη χώρα εξαρτάται άμεσα από την πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και την υλοποίηση των αναπτυξιακού χαρακτήρα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος.

Όσον αφορά στην ελληνική οικονομία, η Κομισιόν εκτιμά ότι το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 6,9% το 2011 και ότι η ανάκαμψη, που είχε αρχικά προβλεφθεί για το 2013, θα καθυστερήσει περισσότερο. Στην καλύτερη των περιπτώσεων εκτιμάται ότι θα υπάρξει σταθεροποίηση της οικονομικής δραστηριότητας το 2013, ενώ από το 2014 θα πρέπει να αναμένουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
dealnews.gr