e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Σωτήρια για την Ελλάδα η κατάρρευση της Ισπανίας


Μια βάσιμη πιθανότητα έχει πλέον η Ελλάδα να αποφύγει τα χειρότερα.

Σύμφωνα με όσους είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, η σωτηρία της βρίσκεται στην ...κατάρρευση της ισπανικής και της ιταλικής οικονομίας.


Σε αυτή την περίπτωση, οι Βρυξέλλες δεν θα πρέπει να ασχοληθούν με την επόμενη μέρα της Αθήνας, εντός ή εκτός της Ευρωζώνης, αλλά με αυτό καθ' αυτό το μέλλον της ...Ευρωζώνης.

Στην ουσία, αυτό το οποίο γίνεται τώρα είναι μια μάχη με το χρόνο.

Αν η ελληνική οικονομία αντέξει και προλάβει το «σκάσιμο» της ισπανικής, τότε το σίγουρο είναι ότι θα μπορεί να περιμένει και μια συνολικότερη λύση στο πλαίσιο της διάσωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ήδη, η Μαδρίτη έχει αρχίσει να καταρρέει. Η απόδοση του 10ετού της ομολόγου έχει φτάσει στο 6,5%.

Οι μυημένοι γνωρίζουν ότι το απαγορευτικό όριο για το δανεισμό από τις ελεύθερες αγορές κεφαλαίων έχει διαμορφωθεί προ πολλού στο 6%. Όπερ σημαίνει ότι πλέον αυτού του είδους ο δανεισμός για τους Ισπανούς έχει καταστεί απαγορευτικός. Άρα, για να επιβιώσουν, αργά ή γρήγορα, θα καταφύγουν σε ένα σχέδιο διάσωσης των Βρυξελλών.

Θα αντέξει όμως η ΕΕ μια τέτοια προσφυγή; Και πολύ περισσότερο, θα αντέξει μια προσφυγή της ιταλικής οικονομίας, της οποίας η απόδοση του 10ετούς ομολόγου βρίσκεται κιόλας στο 5,7%;
dealnews.gr