e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

"Εκβιάζετε δημοκρατίες" στην υπόθεση της Ελλάδας

Για «εκβιασμό των δημοκρατιών», κατηγόρησε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Πρασίνων Γιούργκεν Τριτίν τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) - που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ - εξαιτίας της δήλωσης του γενικού γραμματέα τους, Αλεξάντερ Ντόμπριντ, περί διακοπής της χρηματοδότησης της Ελλάδας, εάν τις εκλογές κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Μπορεί στην Βαυαρία ο εκβιαστικός ελιγμός να θεωρείται καλό πράγμα, αλλά δεν είναι σωστό», δήλωσε ο κ. Τριτίν, ο οποίος συναντήθηκε την περασμένη Τρίτη με τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο και πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει καλά τις νομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους.

Σημείωσε δε ότι, εάν ο κ. Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση.

Στην γραμμή του Ντόμπριντ κινήθηκε ωστόσο και πάλι ο χριστιανοκοινωνιστής υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ο οποίος δήλωσε:

«Αν κάποιος δεν είναι πρόθυμος να πληρώσει και να κάνει μεταρρυθμίσεις, γιατί θα πρέπει οι Γερμανοί να δίνουν συνέχεια χρήματα; Αυτό είναι παράλογο», για να καταλήξει λέγοντας ότι «η Ελλάδα διαθέτει πάντα και την επιλογή της εξόδου».
nooz.gr