e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Οι Γερμανοί (και οι Αυστριακοί) ξανάρχονται!

Ανοικτό δίαυλο με την γερμανική Σοσιαλδημοκρατία κρατά η Ιπποκράτους


Μετά την προ ημερών επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σουλτς (η οποία εξελίχθηκε σε θρίλερ, εξαιτίας του τηλεφωνήματος της Μέρκελ στον Κ. Παπούλια και του αλαλούμ για το δημοψήφισμα), στην Ιπποκράτους ετοιμάζονται να υποδεχθούν σήμερα την αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD, Ε. Φέρνερ, η οποία, σημειωτέον, έχει κατ' επανάληψη δηλώσει ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας πρέπει να γίνει με ευρωπαϊκές επενδύσεις, καθώς η Ελλάδα μόνη της δεν θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της.


Σημειώνεται επίσης ότι οι επαφές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Γερμανών σοσιαλδημοκρατών έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα - μόλις προχθές ο Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον επικεφαλής του SPD, Z. Γκάμπριελ.

Με προϋποθέσεις


Αργότερα σήμερα ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί στην Ιπποκράτους με τον -επίσης σοσιαλδημοκράτη- Αυστριακό Χ. Σβόμποντα, επικεφαλής των σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο οποίος επίσης πηγαινοέρχεται μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας τους τελευταίους μήνες.

Να σημειωθεί ότι ο Σβόμποντα έχει ταχθεί ήδη υπέρ της βελτίωσης κάποιων όρων του Μνημονίου και της χρονικής επιμήκυνσης της εφαρμογής του, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές.

Κατά τα λοιπά, σήμερα αρχίζει και επισήμως η προεκλογική εκστρατεία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Το βράδυ θα μιλήσει στο Ίλιον, ενώ αύριο Σάββατο θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε Κόρινθο, Αργος και Ναύπλιο. Και έπεται, φυσικά, συνέχεια σε όλη την Ελλάδα...
dealnews.gr