e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Τί κάνουν οι πλούσιοι με τα smartphones;


Οι πλούσιοι χρήστες των smartphones είναι λιγότερο πιθανό να "τουϊτάρουν" ή να παίζουν παιχνίδια στο κινητό τους και θα προτιμήσουν να ενημερωθούν για τις ειδήσεις, τα ταξίδια και την οικονομία, όπως προκύπτει από νέα έρευνα.

Η έρευνα, που πραγματοποίησε το Luxury Institute, επικεντρώθηκε στην χρήση των εφαρμογών που διαθέτουν τα smartphones μεταξύ των πλούσιων χρηστών με ετήσιο εισόδημα 150.000 δολαρίων και πλέον. Αυτοί τείνουν να είναι μεγαλύτεροι, με μέση ηλικία τα 52 έτη.

"Όσο μεγαλώνεις και αποκτάς οικογένεια, οι γονείς σου γερνάνε και αποκτάς περισσότερα ακίνητα ή έχεις επενδύσει, χρειάζεσαι εφαρμογές (στο κινητό) σου για πολύ πιο σχετικά πράγματα από το να παίζεις παιχνίδια και να συζητάς με τους φίλους σου", λέει ο διευθύνων σύμβουλος του Luxury Institute, Μίλτον Πεντράτσα.

Τα ευρήματα της έκθεσης έρχονται σε αντίθεση με την γενική χρήση των κινητών αυτού του τύπου, που σύμφωνα με την εταιρία έρευνας Nielsen χαρακτηρίζεται από τα παιχνίδια και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.



Σύμφωνα με τον Πεντράτσα, οι πλούσιοι χρησιμοποιούν στο κινητό τους το Facebook και τα Angry Birds - τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές για το 2011- αλλά συνολικά οι χρήστες με υψηλότερο εισόδημα χρησιμοποιούν εφαρμογές για την διασκέδαση πολύ λιγότερο από ό,τι ο μέσος χρήστης smartphone.

Το 45% των πλούσιων χρηστών smartphones διαθέτουν iPhone, το 35% συσκευή Android και το ένα τέταρτο από αυτούς Blackberry.
nooz.gr