e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Μπόλαρης: Ζήτημα ημερών η πληρωμή των φαρμακοποιών

Για τις οφειλές στους φαρμακοποιούς, τα προνοιακά επιδόματα, αλλά και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το κράτος για τους άστεγους, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και την εκπομπή «Επόμενη Δόση» ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι είναι θέμα ημερών η αποπληρωμή των οφειλών προς τους φαρμακοποιούς.

«Βεβαίως θα πληρωθούν οι οφειλές προς τους φαρμακοποιούς με τα χρήματα από την εκταμίευση των δόσεων που έρχονται από τη νέα δανειακή σύμβαση. Είμαστε σε μια φάση που παίρνουμε τα λεφτά και διαχειριζόμαστε τα λειτουργικά έξοδα και τα χρέη», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις περικοπές συντάξεων, τόνισε πως δεν θα χρειάζονταν, αν είχαμε νωρίτερα τα χρήματα που εξοικονομήσαμε από την απογραφή των προνοιακών επιδομάτων. Όπως είπε, το δημόσιο εξοικονομεί 110 εκατομμύρια ευρώ μετά την αποκάλυψη των επιδομάτων μαϊμού, ποσό που θα αρκούσε για την ανέγερση και τον εξοπλισμό νοσοκομείου 400 κλινών.

Επίσης προανήγγειλε πρωτοβουλίες για τους αστέγους. Όπως είπε, χθες υπήρξε σχετική σύσκεψη μεταξύ των υπουργείων Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας κι έχει ετοιμαστεί κοινή υπουργική απόφαση με την οποία θα ανακοινωθούν προγράμματα στήριξης των αστέγων κυρίως στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Μεταξύ αυτών, η δημιουργία ξενώνων αστέγων και κέντρων ημερήσιας φροντίδας για την κοινωνική τους επανένταξη, προγράμματα τα οποία θα στηριχθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
dealnews.gr