e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Μετά τις εκλογές η ανακεφαλαιοποίηση


Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών «πάει» γι αργότερα. Το πιθανότερο; Για μετά τις εκλογές.

Στο συμπέρασμα αυτό φέρονται να κατέληξαν τόσο ο πρωθυπουργός με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, όσο και οι ίδιοι οι τραπεζίτες, που βλέπουν ότι οι πιέσεις τους για την εξασφάλιση ελκυστικών κινήτρων για τους ιδιώτες – μετόχους τους, ενόψει των αυξήσεων κεφαλαίων που θα πρέπει να γίνουν, δεν διασφαλίζονται.

Όσο όμως κάτι τέτοιο δεν καθίσταται δυνατό, τόσο ο στόχος της κάλυψης του 5% του συνολικού ποσού της ανακεφαλαιοποίησης απομακρύνεται και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται.


Η τρόικα δεν φαίνεται να πείθεται με τίποτα στο αίτημα να γίνει μια μικρή εξαίρεση για την ελληνική περίπτωση και να μην ισχύσει ό,τι κι αλλού σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ωστόσο, με την έλλειψη ρευστότητας που επικρατεί στην αγορά, το ενδεχόμενο να βρεθούν τα απαραίτητα λεφτά για να προχωρήσει η διαδικασία είναι μάλλον απίθανο. Γιατί ποιος μικρός ή μεγάλος μέτοχος θα έβαζε σήμερα τα λεφτά του σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας;


Ακόμη κι αν τα είχε διαθέσιμα (που δεν τα έχει) θα το σκέφτονταν πολύ, βλέποντας την πορεία του τραπεζικού δείκτη στο χρηματιστήριο τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια...
dealnews.gr