e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Έκλεψαν laptop της NASA με τα μυστικά του ISS


Τους κωδικούς που χρησιμοποιεί η αμερικανική διαστημική εταιρεία για τις αποστολές εντολών στον Διεθνή Διαστημικό σταθμό (ISS), έκλεψαν μαζί με ένα laptop από τη NASA.


Στη γραπτή αναφορά του προς την αρμόδια Επιτροπή Επιστήμης, Διαστήματος και Τεχνολογίας του Κογκρέσου, ο Γενικός Επιθεωρητής της NASA, Πολ Μάρτιν, σημείωσε πως τον Μάρτιο του 2011 εκλάπη φορητός υπολογιστής, που μεταξύ άλλων, περιείχε τους εν λόγω κωδικούς.

"H κλοπή ενός μη κρυπτογραφημένου φορητού υπολογιστή είχε ως αποτέλεσμα των απώλεια των αλγορίθμων που χρησιμοποιούνται για την αποστολή εντολών και τον έλεγχο του ISS", ανέφερε.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι από τον Απρίλιο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2011, είχαν εξαφανιστεί από την NASA, 48 φορητοί υπολογιστές και συσκευές, με σημαντικά δεδομένα, που είτε αφορούσαν τις αποστολές της είτε προσωπικά στοιχεία των εργαζομένων της.

Όπως είπε ακόμη ο Μάρτιν, κατά τη διετία 2010-2011, η NASA κατέγραψε 5.408 περιστατικά παράνομης πρόσβασης και εγκατάστασης ιών στα δίκτυά της, ενώ σε κάποια από τα περιστατικά δεν αποκλείεται οι εισβολείς να δρούσαν για λογαριασμό του οργανωμένου εγκλήματος ή ξένων κυβερνήσεων.

Πηγή: Daily Mail