e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Συσκευή για iPhone λύνει τα χέρια των διαβητικών


Στη διάθεση των Βρετανών βρίσκεται ήδη η συσκευή iBGStar, που επιτρέπει στους διαβητικούς να ελέγχουν την κατάστασή τους χρησιμοποιώντας iPhone ή iPod.

Το μικρό μόνιτορ τοποθετείται στα "έξυπνα" τηλέφωνα και συσκευές και μέσω αυτών, οι διαβητικοί μπορούν να ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους ανά πάσα στιγμή.


Η πάθηση επηρεάζει την ζωή περίπου 2,9 εκατομμυρίων ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο και με το iBGStar εκτιμάται, ότι θα βοηθηθούν πολύ στην καθημερινότητά τους.

Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Ντομινίκ Λίτλγουντ, που βοηθάει στην προώθηση της νέας ανακάλυψης, είπε σχετικά:

"Οι γιατροί μου διέγνωσαν διαβήτη, όταν ήμουν έφηβος. Η καθημερινότητά μου είναι απαιτητική και έτσι, είναι πολύ σημαντικό για μένα, να μπορώ να ελέγχω σε τι κατάσταση βρίσκομαι. Αυτή τη δυνατότητα μου προσφέρει το iBGStar".

Στο πλαίσιο καμπάνιας της βρετανικής κυβέρνησης, συστήθηκε στους ιατρούς, να προτείνουν στους ασθενείς τους τις παροχές των smartphones, που είναι δωρεάν ή πολύ οικονομικές και οι οποίες μπορούν να είναι πολύ χρήσιμες σε χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης.

Ο γραμματέας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσε: "Τόσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά τα smartphones για να έχουν επαφή με τους φίλους τους, να ενημερώνονται, ακόμα και για να μάθουν τι ώρα θα περάσει το επόμενο λεωφορείο ή τραίνο.

Με τις εφαρμογές των smartphones μπορούμε να μετράμε την πίεση μας, να εντοπίζουμε νοσοκομεία και γιατρούς και να κάνουμε πολλά για την υγεία μας. Με τόσες δυνατότητες, οι ασθενείς τα έχουν κυριολεκτικά όλα στο χέρι!"






Πηγή: Sky News