e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Έως τον Απρίλιο θα διαρκέσει η γρίπη


Η νέα μορφή γρίπης, η οποία βρίσκεται σε έξαρση στην Ελλάδα αυτή την περίοδο, θα διαρκέσει έως ότου ζεστάνει ο καιρός, εκτιμούν οι ειδικοί, σύμφωνα με τους οποίους η φετινή περίοδος γρίπης είναι ηπιότερη από ό,τι πέρυσι.

Σε δηλώσεις της στον Βήμα 99,5, η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Τζένη Κρεμαστινού ανέφερε ότι ότι η γρίπη θα διαρκέσει έως τον Απρίλιο.

"Από τις εργαστηριακές εξετάσεις αποδεικνύεται ότι πρόκειται για 2 τύπους γρίπης" ανέφερε, σημειώνοντας ότι ασθενείς με συμπτώματα γρίπης θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους αν ο πυρετός διαρκεί πάνω από τρεις ημέρες.


Κατά τη συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα στο υπουργείο Υγείας, οι ειδικοί ανέφεραν ότι η φετινή περίοδος γρίπης είναι ηπιότερη από ό,τι πέρυσι, καθώς φέτος νοσηλεύτηκαν στην εντατική συνολικά 72 άτομα ενώ πέρυσι 355, ενώ φέτος πέθαναν μόλις 17 έναντι 149 πέρυσι.

Ο ελληνικός πληθυσμός φαίνεται ότι έχει ανοσοποιηθεί από τον πανδημικό ιό, είτε μέσω του αντιγριπικού εμβολιασμού είτε με την έκθεση στον ιό την προηγούμενη διετία.

Συγκεκριμένα, από τα 620 "ύποπτα" δείγματα που εστάλησαν για ανάλυση μόνο ένα βρέθηκε θετικό στον πανδημικό ιό Η1Ν1.
nooz.gr