e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

«Πιστή» έως το 2030 θέλει την Αθήνα η Τρόικα

Με τα... κιάλια θα εξακολουθήσει να βλέπει η Ελλάδα την επιστροφή της στις αγορές, όπως προκύπτει από την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που παρουσίασε η τρόικα στο Eurogroup.

Όπως εκτιμά η Τρόικα, το πακέτο της νέας δανειακής στήριξης, μαζί με την αναδιάρθρωση του χρέους και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις μπορεί να θέσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη τροχιά, αρκεί έως το 2030 η Αθήνα να εφαρμόσει πιστά το πρόγραμμα.

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση, οι προοπτικές της Ελλάδας να επανέλθει στις αγορές μετά τη λήξη του προγράμματος είναι αβέβαιες, λόγω του υψηλού εκτιμώμενου επιπέδου χρέους. «Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το πρόγραμμα μπορεί να θέσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη τροχιά» αρκεί να εφαρμοστεί πιστά, αναφέρει η ανάλυση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters.



Μετά την ανταλλαγή ομολόγων το ελληνικό χρέος μπορεί να υποχωρήσει στο 116,5% του ΑΕΠ το 2020 και κάτω από το 90% το 2030, επισημαίνεται στην ανάλυση. σημειώνεται ωστόσο πως υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι να διακοπεί η πτωτική πορεία του χρέους ή και να αντιστραφεί από διάφορα σοκ.


«Βάσει ενός εναλλακτικού, λιγότερου ευνοικού σεναρίου, το ποσοστό χρέους το 2020 θα παραμείνει πάνω από το 145% του ΑΕΠ», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
dealnews.gr