e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Στο μικροσκόπιο της Διυπουργικής επτά νέοι φάκελοι από την Invest In Greece

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να συνεδριάσει η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, και ήδη από το Invest In Greece έχουν ετοιμαστεί επτά φάκελοι προς έγκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί και θα συζητηθούν στην Επιτροπή είναι μια σύνθετη τουριστική επένδυση με την ονομασία "Pravita Eco-Leisure Luxury Resort" στη Χαλκιδική από την κοινοπραξία: "ΠΡΑΒΙΤΑ- ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΓΚΟΛΦ- ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ".

Μία επένδυση στον μεταλλευτικό κλάδο και συγκεκριμένα, έργο που αποσκοπεί στην αξιοποίηση κοιτάσματος χρυσού εντός μεταλλευτικών παραχωρήσεων στο νομό Έβρου. Έχει καταβληθεί αίτημα από την εταιρεία "Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΜΒΕ" για την υπαγωγή στον Νόμο 3894/10 στην Invest in Greece.

Επίσης έχει καταβληθεί αίτημα για Αιολικό Σύστημα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) Κρήτης, με διασύνδεση στο Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα Ενέργειας μέσω υποβρυχίου καλωδίου (ΑΣΠΕ Αιτωλοακαρνανίας- Αντλησοταμιευτικά συστήματα παραγωγής ενέργειαςΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ) και ανάπτυξη συστοιχιών αιολικών πάρκων στην Κρήτη και διασύνδεση με το ηπειρωτικό σύστημα από την ELICA GROUP.

Τέλος, υπάρχει αίτημα της εταιρείας SPES SOLARIS- SOLAR CONCEPT AE για την επαύξηση ισχύος του ήδη υπαχθέντος επενδυτικού σχεδίου της στις διατάξεις του Ν.3894/2010, καθώς και της SOLAR POWER PLANT LASSITHI ΕΠE για την κατασκευή ηλιοθερμικού σταθμού ισχύος 70 MW στη θέση Φουρνιά ΔΕ Ίτανου, Δ. Σητείας, Ν. Λασιθίου.
nooz.gr