e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ελληνική μεταποίηση προς…εξαφάνιση


Την στιγμή που εντός των τειχών της Βουλής μιλάνε για την...ανάπτυξη αλλά και την ανταγωνιστικότητα που περιμένουν, εκτός των τειχών η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από δραματική.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τομέας της μεταποίησης ο οποίος πάει από το κακό στο χειρότερο.

Μάλιστα ο κλάδος βυθίστηκε σε βαθύτερη ύφεση το Φεβρουάριο, καθώς τόσο η παραγωγή όσο και οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν με ρυθμούς-ρεκόρ στην ιστορία διεξαγωγής της σχετικής έρευνας της Markit.

Συγκεκριμένα, η αγοραστική δραστηριότητα περιορίστηκε με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί στην ιστορία της έρευνας, ενώ αναφέρθηκαν συνεχιζόμενες δυσκολίες πρόσβασης σε κεφάλαια κίνησης και η απαίτηση από μέρους των προμηθευτών για την πραγματοποίηση των πληρωμών μόνο με μετρητά.

Σύμφωνα με αναφορές των εταιρειών, οι ώρες εργασίας περιορίστηκαν, ενώ οι απώλειες θέσεων εργασίας ήταν και πάλι σημαντικές καθώς ο φόρτος εργασίας εξακολούθησε να μειώνεται.

Έτσι, σύμφωνα με τη Markit, ο κύριος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) υποχώρησε στις 37,7 μονάδες το Φεβρουάριο, καταγράφοντας χαμηλό ρεκόρ στην ιστορία της έρευνας (τα δεδομένα συλλέγονται από το Μάιο του 1999).

Επιπλέον, ο δείκτης PMI εξακολουθεί να καταγράφει τιμές κάτω από το σημείο μηδενικής μεταβολής των 50,0 μονάδων κάθε μήνα στο διάστημα των τελευταίων 30 μηνών, ενώ ο ρυθμός επιδείνωσης επιταχύνεται από το ξεκίνημα του 2012.
dealnews.gr