e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Φτηνή πατάτα χωρίς μεσάζοντες και στην Αττική


Ολοένα και περισσότερο κερδίζει έδαφος το πείραμα της διανομής φθηνών γεωργικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.

Μετά την αρχική πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας να καταργήσει τους μεσάζοντες με τη βοήθεια του Διαδικτύου, έχουν ακολουθήσει πλήθος παρόμοιων κινητοποιήσεων για φθηνότερη διανομή πατάτας και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, ελαιόλαδου καθώς και οπωροκηπευτικών.

Στο παιχνίδι μπήκε και η Αττική, καθώς ο δήμος Παλλήνης ανέλαβε την πρωτοβουλία για διανομή φθηνής πατάτας Νευροκοπίου, χωρίς μεσάζοντες.

Ο δήμος άρχισε να συλλέγει παραγγελίες κατοίκων και θα οριστεί μια συγκεκριμένη ημέρα, κατά την οποία οι πατατοπαραγωγοί θα έρθουν να πουλήσουν το προϊόν τους στους δημότες έναντι 28 λεπτών!

Ο δήμος δεν εμπλέκεται στην οικονομική συνδιαλλαγή μεταξύ παραγωγών και δημοτών.

Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ο δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος ανέφερε ότι ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι να απλώσει ένα δίχτυ προστασίας του εισοδήματος που συνεχώς συρρικνώνεται. «Η κοινωνία μπορεί να αυτοοργανωθεί» τόνισε.

Η αντιδήμαρχος Παλλήνης Ειρήνη Κουνενάκη, από την πλευρά της, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι στόχος της πρωτοβουλίας του δήμου είναι «να ταρακουνήσουμε την αγορά».

«Αφού το κράτος δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση, θα το επιβάλλουμε» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια θα επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα.
nooz.gr